Nieuwe Zakelijk Leider: Orkaan

Andrew Pinas

Met ingang van 18 januari 2023 startte Andrew Pinas als nieuwe zakelijk leider van Oorkaan in Amsterdam. Hij volgde Jennifer Thompson op, die sinds begin dit jaar als directeur bedrijfsvoering bij het CPNB is gaan werken. Andrew, ook wel bekend als Drew, heeft zijn sporen verdiend in de muziekindustrie, maar maakt nu de overstap naar de klassieke wereld. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich voornamelijk gefocust op het ondersteunen van artiesten en bevorderen van hun carrières. Recent verzorgde Andrew als Artist Manager het management van meerder artiesten binnen SPEC en was hij onderdeel van Artist & Repertoire team bij BMG Benelux.

Bijdragen aan de toekomst van Oorkaan
Als Zakelijk Leider bij Oorkaan gaat hij wederom een nieuwe uitdaging aan en ziet hij mooie kansen voor de toekomst “Ik heb het altijd tof gevonden om nieuwe dingen te doen en mijn wereld daarmee te verbreden. De stap naar Oorkaan is een geweldige kans om mijn kennis en ervaring van de commerciële muziekstijlen in te zetten binnen de klassieke wereld. Ik wil op een creatieve wijze de bedrijfsvoering innoveren en het succes van Oorkaan op internationaal niveau nog verder uitbreiden.”

Caecilia Thunnissen, Artistiek Directeur:
“Andrew heeft de sprankelende combinatie van zakelijk inzicht en strategische creativiteit. Met zijn kennis van en jarenlange ervaring in de muziekindustrie en zijn verbindende persoonlijkheid is hij de Zakelijk Leider waar Oorkaan naar op zoek was. Met groot vertrouwen en veel plezier kijk ik uit naar de start van onze samenwerking als duo-directie.”

Floris Kortie, Bestuursvoorzitter:
“We zien bij Andrew iemand met een enorme liefde voor muziek. We zijn ontzettend blij en trots dat hij zijn ervaring, energie en ideeën in wil zetten voor Oorkaan en mee wil bouwen aan een stevige zakelijke basis, van waaruit wij komende jaren nóg meer verschillende jonge oren willen bereiken met onze theatrale concerten.”

Over Oorkaan
Oorkaan is al twintig jaar dé in jeugdmuziek gespecialiseerde instelling in Nederland die op internationaal hoog niveau theatrale concerten voor een jeugdig publiek creëert om hen de oneindige wereld van mondiale klassieke muziek te laten ontdekken. Jaarlijks zijn er circa 150 concerten en worden rond de 30.000 bezoekers bereikt, waaronder vele schoolkinderen die doorgaans geen toegang vinden tot (live) uitgevoerde mondiale klassieke muziek. Een Oorkaan productie is zonder woorden (Language no Problem) en er staan, net als bij een concert, alleen musici op toneel.

Bron: Orkaan (24-01-2023)

In november en december 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures