Nieuwe Zakelijk Leider: OFFprojects

Lobke Nabuurs

Vanaf oktober 2022 neemt Lobke Nabuurs (1985) als nieuwe zakelijk leider van OFFprojects in Den Haag het stokje over van Naomi Russell. Lobke werkt al jaren in het dansveld. Als manager planning, media en muziek bij Nederlands Dans Theater (NDT) heeft zij zich ruim 7,5 jaar ontfermd over o.a. de vertegenwoordiging en verkoop van beide gezelschappen nationaal en internationaal. Naast haar functie bij OFFprojects is Lobke sinds 2019 zakelijk leider bij RIDCC (Rotterdam International Duet Choreography Competition) en richtte zij, met twee oud NDT collega’s, het internationale netwerk CASC (Connect | Art | Sharing | Concepts) op.

Het team en het bestuur van OFFprojects zijn ervan overtuigd dat Lobke deze ervaringen en middelen kan gebruiken om de activiteiten van het collectief verder te ontwikkelen en een breder publiek te helpen bereiken.

OFFprojects is zeer dankbaar voor de visie en inzet die Naomi Russell in de groep heeft gebracht. Zij had o.a. een groot aandeel in het realiseren van een aantal ambitieuze coproducties en het verwerven van meerjarige financiering voor het collectief. Naomi gaat zich richten op haar eigen creatieve initiatief espaço agora now, een internationaal netwerk van ruimtes voor artistiek experiment en de ontwikkeling van makers en als medeoprichter van een nieuwe Stichting MEI (S) met de Spaanse choreograaf Marina Mascarell.

De definitieve overhandiging van de positie zal plaatsvinden na OFFprojects’ nieuwe project PART, een samenwerking met het Ragazze Quartet dat op 7+8 oktober in première zal gaan in Amare, Den Haag.

OFFprojects is aanwezig op de Nederlandse Dansdagen, met een Zwaan nominatie voor het eerdere stuk Interval en een sneak preview van PART tijdens het gala. Naomi zal espaço agora now presenteren als onderdeel van het professionals programma

Bron: OFFprojects (29-09-2022)

In mei en juni 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures