Nieuwe Zakelijk Leider: Nederlands Fotomuseum

Hans van der Windt is per 1 november de zakelijk leider van het Nederlands Fotomuseum. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het museum en gaat leidinggeven aan het nieuwe team dat een inhaalslag gaat maken bij het registreren van de Collectie.

Hans van der Windt (53) was twaalf jaar verbonden aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, onder meer als manager van de teams acquisitie, registratie, depotbeheer en als curator collecties. Daarvoor werkte hij als manager voor niet-gouvernementele organisaties in Namibië en als zelfstandige voor onder meer Museum Boijmans Van Beuningen en de Stichting Designprijs Rotterdam. Hans van der Windt studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit Utrecht.

Birgit Donker, directeur van het Nederlands Fotomuseum: ‘Met Hans halen we een ervaren museumprofessional in huis, die veel kennis heeft op het gebied van collecties. Met hem kunnen we op het gebied van collectieregistratie de inhaalslag maken die we voor ogen hebben.’

Hans van der Windt: ‘Dit is een bijzonder moment om in te stappen, bij de start van het grote collectieregistratieproject. Het is mooi om de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum beter toegankelijk te maken voor een breed publiek.‘

Het Nederlands Fotomuseum, opgericht in 2003, beheert ruim 170 archieven van fotografen die variëren van Ed van der Elsken tot Jacqueline Hassink. De collectie van fotografie uit Nederland bestaat uit ruim 5,6 miljoen objecten.

Bron: Persbericht Nederlands Fotomuseum (15-10-2020)

In juli 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures