Nieuwe Zakelijk Leider: LAVA Collective

Hedwig Sinnema. Foto: Belinda Limani

Hedwig Sinnema is per 1 februari 2023 gestart als de nieuwe zakelijk leider van LAVA Collective uit Arnhem, het in 2021 opgerichte gezelschap van choreograaf en danseres Patricia van Deutekom. Ze volgt Gerda van de Kamp op.

Hedwig Sinnema (1995) is actief in de culturele sector van Nijmegen en Arnhem als freelance zakelijk leider en marketeer. Naast haar werk voor LAVA Collective is ze ook zakelijk leider van Danscollectief Arnhemse Meisjes. Ze heeft een bachelor in communicatie en een master in kunstbeleid. Ze volgt bij Cultuur Academy in 2023 het opleidingstraject De Generator voor zakelijk leiders in de culturele sector.

“Met Hedwig in ons team zijn we in staat verder te bouwen aan LAVA Collective. Door haar gedrevenheid en kundigheid komt er meer ruimte voor inspiratie en mogelijkheden. Dit zal een positieve weerslag hebben op het hele team en voelbaar zijn in alle activiteiten van LAVA Collective”, aldus Patricia van Deutekom.

Hedwig Sinnema: “Ik zie er enorm naar uit om me te binden aan LAVA Collective. Patricia’s artistieke visie is uniek, krachtig en inspirerend, en daar wil ik me graag voor inzetten.”

Over LAVA Collective
LAVA Collective is een collectief van performers met ieder een eigen kracht, karakter en talent, onder leiding van choreograaf en danseres Patricia van Deutekom. De krachtige werking van LAVA Collective is in your face, rauw en onontkoombaar. Als muze van wijlen Jens van Daele neemt Patricia van Deutekom alles wat ze heeft opgebouwd tijdens haar carrière bij Jens van Daele | Burning Bridges mee naar een nieuwe toekomst met haar eigen collectief LAVA Collective. Met dit in het kielzog en hierdoor geïnspireerd, maakte Patricia van Deutekom met LAVA Collective vanaf 2021 een nieuwe start. De producties van LAVA Collective zijn krachtig, hard, gedurfd, ongepolijst, fysiek, muzikaal, explosief en tegelijkertijd kwetsbaar, poëtisch en fragiel. Momenteel toert LAVA Collective met de nieuwste voorstelling La Despedida door het land.

Bron: LAVA Collective (02-02-2023)

In december 2022 en januari 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures