Nieuwe Zakelijk Leider: Jonge Harten

Walter Flapper. Foto: Nienke Maat

Walter Flapper is sinds 1 mei 2024 de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten in Groningen. Voor Walter is het kunnen bijdragen aan een bredere beleefwereld voor jongeren en tegelijk laten merken dat ze er niet alleen voor staan, een droom die werkelijkheid wordt.

Van muziekpionier tot zakelijk leider
Walter is 17 jaar als ondernemer actief geweest in de internationale muziekindustrie. Deze gehele periode was hij de manager van Noisia en al hun zijprojecten en heeft daarnaast vele artiesten uit binnen- en buitenland bijgestaan. Samen met de drie leden van Noisia bouwde hij het platenlabel VISION, organiseerde hij 15 jaar lang Machtig in Simplon en 10 jaar lang Noisia Invites in De Oosterpoort tijdens Koninginne-/Koningsnacht. Tevens is het organiseren van een festival niet onbekend, in 2015 organiseerde hij namelijk de eenmalige festivaleditie van Noisia Invites.

Verbintenis met Groningen
De artiesten die Walter managede toerden internationaal en speelden op festivals als Roskilde, Glastonbury, Coachella, Lowlands en Pukkelpop en brachten hun muziek internationaal uit. Ze hadden met name een following in Europa, Amerika en Oceanië. “Ondanks het internationale karakter van mijn werk ben ik altijd een sterke connectie met Groningen blijven voelen, het voelde altijd goed om na een verre reis weer in Groningen uit de trein te stappen. Zo bood de manager van The Knife en Robyn me een keer een baan aan in Londen; het was erg aantrekkelijk maar, naast mijn wens om mijn onafhankelijkheid te behouden, wilde ik liever in Groningen blijven wonen.”

Verandering van spijs
In 2022 besloot Walter te stoppen met zijn bedrijf en carrière in de muziekindustrie. Noisia zou eind dat jaar gaan stoppen en in november werd Walters eerste kind geboren. Hij had gedaan wat hij wilde doen in de muziekindustrie en tevens leek het hem fijn om de verantwoordelijkheid voor zijn eigen bedrijf en personeel neer te leggen. Na een sabbatical van 1,5 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: Jonge Harten.

Walter: “Ik heb een achtergrond als artiestenmanager, een functie die zeer vergelijkbaar is met die van zakelijk leider bij Jonge Harten. Afkomstig uit een meer commerciële omgeving, zie ik het als een boeiende uitdaging om me de wereld van subsidie eigen te maken en tegelijkertijd te kijken naar een mix van verschillende inkomensstromen voor Jonge Harten. Hoewel Jonge Harten zich al op een positieve koers bevindt, hoop ik het met mijn vaardigheden en netwerk te kunnen bestendigen en uit te breiden.”

Gezamenlijk maatschappelijke thema’s op de kaart zetten
Walters motivatie om bij Jonge Harten te werken komt vanuit zijn liefde voor Groningen en zijn wens om zich in te zetten voor maatschappelijke issues. “Ondanks dat ik niet per se op zoek was naar een functie in de culturele sector, werd ik getrokken door het feit dat het Jonge Harten lukt om jongeren aan te spreken en te betrekken bij theater en in bredere zin: cultuur. Dat deze jongeren middels de podiumkunsten aan het denken worden gezet over maatschappelijke thema’s en hun horizonten hierdoor verbreed worden.”

“Om eraan bij te kunnen dragen dat jongeren een bredere beleefwereld krijgen en tegelijk laten merken dat ze er niet alleen voor staan, is voor mij droom die werkelijkheid wordt.”

Directeur Karlijn Benthem is erg blij met de toevoeging van Walter aan het Jonge Harten team. “De gezamenlijke ambitie om de leefwereld van jonge mensen te verrijken en te ondersteunen is een uitgangspunt waarmee we verder kunnen bouwen aan een stevige positie van ons festival in de stad en provincie.”

Over Jonge Harten
Bij Jonge Harten geloven we dat theater mensen samenbrengt en onderwerpen bespreekbaar maakt (hoe groot of klein ook). Dat is waar we het voor doen. Het festival maken we met een jong team, jonge theatermakers én met jou. Omdat wij samen de toekomst zijn en het verschil kunnen maken.

Bron: Jonge Harten (16-05-2024)

In februari en maart 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures