Nieuwe Zakelijk Leider: De Basis

Wouter van Dam. Foto: Belinda Limani

Wouter van Dam is de nieuwe zakelijk leider van De Basis in Nijmegen. Vanaf 1 april is hij verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische aansturing van De Basis.

Anderhalf jaar na de opening van De Basis, waar talentontwikkeling een belangrijke plek heeft naast het bieden van een optimale, creatieve werkomgeving voor muzikanten en mensen in de muziekindustrie, is besloten de huidige functie van zakelijk en artistiek leider te splitsen. Nu de contouren van de organisatie staan, geeft Lisa Bos het stokje door aan zowel artistiek coördinator Marjolein Kooijman als zakelijk leider Wouter van Dam.

Spin in het web
Wouter behaalde zijn Master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer als podiumbouwer bij Doornroosje, organiseerde hij huiskamerfestivals en richtte hij het drum ‘n’ bass-collectief DEFLUX op. Na zijn studie verliet hij Nijmegen en ging hij aan de slag als Service Designer in digitale innovatieprojecten, om vervolgens weer naar het door hem zo geliefde Nijmegen terug te keren. Na vier jaar programmamanagement in de zorg gaat hij nu weer terug naar zijn roots.

“In mijn functie van zakelijk leider verbind ik mijn brede professionele ervaring met mijn liefde voor muziek en de lokale scene. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan een sterk muzikaal ecosysteem in Nijmegen en Oost-Nederland.”

Bron: De Basis (04-04-2023)

In oktober en november 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures