Nieuwe Zakelijk Leider: De Appel

Sofia Patat. Foto: Boudewijn Bollmann

Sofia Patat (Venetië, 1982) is per januari 2023 is aangesteld als de nieuwe zakelijk leider van de Appel in Amsterdam. Zij volgt Maaike Lauwaert op, die deze functie vervulde sinds 2016. Patat was eerder werkzaam als Accountmanager Foundations bij het Stedelijk Museum, waar zij tevens lid was van de Ondernemingsraad.

De afgelopen 15 jaar was ze werkzaam in de internationale beeldende kunstsector, onder andere bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, waar zij verantwoordelijk was voor International Development and Partnerships, en eerder bij het Tropenmuseum en de Manifesta Foundation als Head of the Grants Department.

Sofia Patat: “Ik ben dankbaar aan de Raad van Toezicht van de Appel voor het vertrouwen gesteld in mij en kijk ernaar uit om samen met Lara Khaldi bij te kunnen dragen aan dit nieuwe hoofdstuk in de lange geschiedenis van de Appel.”

Orlando Maaike Gouwenberg, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Appel: “Met Sofia Patat hebben we eenduidig en vol overtuiging gekozen voor een begenadigd directeur bestuurder met een onberispelijke reputatie. Haar brede ervaring met fondsenwerving en relatieonderhoud, gecombineerd met haar enthousiasme, mensenkennis en zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan geven ons alle vertrouwen in onze keuze, en daarmee in de nieuwe bestuurlijke tandem die Sofia samen met Lara Khaldi zal vormen.”

Bron: De Appel (08-12-2022)

In augustus 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures