Nieuwe Zakelijk Leider: Cappella Amsterdam

Mark Walraven

Per 1 januari 2023 wordt Mark Walraven de nieuwe zakelijk leider van Cappella Amsterdam. Het jubilerende koor, dat dit jaar 50 jaar bestaat, gaat samen met hem verder bouwen aan de toekomst van Cappella Amsterdam. Walraven is de opvolger van Bas van Drooge, die dit najaar vertrok bij het kamerkoor.

“Het bestuur van Cappella Amsterdam is zeer verheugd met de komst van dat Mark Walraven. Zijn brede ervaring maakt dat wij in hem veel vertrouwen hebben. De ambitie om Cappella Amsterdam verder te ontwikkelen op het huidige fundament is bij hem in goede handen. Samen met Walraven wil Cappella Amsterdam haar rol binnen het huidige culturele aanbod in zowel binnen­ als buitenland bestendigen.” Job Cohen, voorzitter van het Bestuur

“Het is heel bijzonder om onderdeel te mogen zijn Cappella Amsterdam, met haar rijke historie, de vele prijzen en de diversiteit in de programmering. Ik zie uit om in samenwerking met de dirigent Daniel Reuss, koor en staf het repertoire verder te verbreden en te vernieuwen en zo te laten horen dat Cappella Amsterdam raakt ”, Mark Walraven Walraven is momenteel interim zakelijk leider van de Oude Kerk Amsterdam. Hij heeft een brede werkervaring binnen de culturele sector en een zeer uitgebreid netwerk. Eerder was hij directeur van enkele podia zoals CC Amstel en Veem Theater en zakelijk leider van diverse theatergroepen zoals DOX en Stella Den Haag. Daarnaast is hij actief geweest als producent onder andere voor het Holland Festival en het toenmalige Cosmic Theater.

Bas van Drooge vertrok per 1 oktober naar Werkom, het re­integratie­ en sociaal werkbedrijf in de regio Zaanstad/Purmerend. In de overgangsperiode was Lodewijk Reijs interim zakelijk leider.

Bron: Cappella Amsterdam (13-12-2022)

In september en oktober 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures