Nieuwe Zakelijk Directeur: URLAND

Martha van Meegen. Foto: Jeannette Slütter

Per 1 april jl. is Martha van Meegen aangetreden als zakelijk directeur van performancecollectief URLAND. Het Rotterdamse gezelschap nam na zeven jaar afscheid van Jens Besse, en kijkt met Van Meegen vooruit naar nieuwe, prikkelende ontwikkelingen en verdere versteviging van URLAND.

Martha van Meegen (1992) werkte de afgelopen zeven jaar als zakelijk leider bij Veem House for Performance. Als plek voor ontwikkeling, werkte zij bij Veem House met nieuwe makers in dans, performance en mime. Ze heeft zich in haar werk altijd gefocust op de beweging van het lichaam, gegronde inhoud en een koppeling met de internationale uitwisseling binnen de podiumkunsten. In 2014 studeerde Van Meegen af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

URLAND over Van Meegen: ‘We zijn ongelofelijk blij met de komst van Martha. Ze is de gedroomde nieuwe versterking van ons team. Ze straalt rust en vertrouwen uit en heeft zin om haar tanden te zetten in onze onmogelijke, megalomane ideeën.’

Samen met Van Meegen gaat het collectief verder bouwen aan de toekomst, met een diep gedeeld theaterfundamentalisme en live art in postdigital times als leidraad. URLAND kijkt ernaar uit om samen de nieuwe Kunstenplanperiode in te gaan, om verder te wortelen als gezelschap (in Rotterdam) en de vleugels uit te slaan naar het internationale veld.

Bron: URLAND (28-06-2023)

In februari en maart 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures