Nieuwe Zakelijk Directeur: Theater Rotterdam

Herman van Karnebeek

Herman van Karnebeek wordt de nieuwe zakelijk directeur van Theater Rotterdam.

Herman van Karnebeek werkte vanaf 2016 als zakelijk directeur voor de Kunsthal Rotterdam en was daarvoor lid van het management van Eventim Nederland en See Tickets Nederland. Ook was hij als senior manager verantwoordelijk voor sponsoring & partnerships bij Joop van den Ende Theaterproducties, de voorloper van Stage Entertainment Nederland. Van Karnebeek startte zijn loopbaan als jurist bij Nauta Dutilh.

Richard Sitton, voorzitter raad van toezicht Theater Rotterdam: “Na een grondige zoektocht kwam Herman van Karnebeek als de meest geschikte kandidaat naar voren. Herman is een ervaren bestuurder met een scherp oog voor zowel de zakelijke aspecten als de maatschappelijke rol van culturele organisaties. We kijken uit naar deze samenwerking.”

Herman van Karnebeek: “Theater Rotterdam is een voorloper in de sector op vele vlakken. Ik vind het eervol om mijn steentje bij te mogen dragen aan de ingezette koers om van Theater Rotterdam een plek te maken waar verschillende communities uit de stad zich thuis voelen.”

Alida Dors, artistiek directeur: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Herman. Wij delen onze visie op de sector en de rol van Theater Rotterdam daarin.”

De huidige algemeen directeur Walter Ligthart gaat na seizoen 2022/2023 met pensioen, maar wil graag zijn kennis en ervaring blijven inzetten voor de cultuursector in de rol van adviseur.

Bron: Theater Rotterdam (16-05-2023)

In maart 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures