Nieuwe Zakelijk directeur: Stichting FIBER

Per 1 april 2021 is Nathalie Scholten de nieuwe zakelijke directeur van Stichting FIBER. Het in Amsterdam gevestigde festival en platform voor digitale cultuur breidt hiermee uit tot een tweekoppige directie. Scholten neemt plaats naast de huidige algemeen directeur Jarl Schulp, die zijn werkzaamheden als artistiek directeur voortzet.

Nathalie werkt al ruim tien jaar in de culturele sector binnen de gebieden subsidies, productie, projectbegeleiding, IT en procesmanagement. Als projectbegeleider bij het Nederlands Filmfonds werkte ze op de begeleiding van zowel de jong talent aanvragen als reguliere aanvragen. Daarbij heeft zij festival ervaring opgedaan bij onder andere IDFA en Cinekid.

FIBER is verheugd met de komst van Scholten als zakelijk directeur, die een schat aan ervaring op het gebied fondsen, projectmanagement en festivals meebrengt. Haar vaardigheden binnen interne beleidsprocessen, en haar langlopende ervaring op het gebied van event productie en kennis op het gebied van IT, stellen FIBER in staat verder te professionaliseren en haar culturele bijdrage in het veld te laten groeien.

Nathalie Scholten over haar aantreden: “Na meerdere jaren voor verschillende festivals gewerkt te hebben, kijk ik enorm uit naar deze functie die niet alleen voor mij maar ook voor FIBER nieuw is. FIBER heeft dit jaar ingezet op professionalisering en ik zal deze lijn samen met Jarl Schulp, het team en het bestuur verder voortzetten. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan, als zakelijk directeur voor het unieke FIBER festival.”

Chris Julien, interim voorzitter van de Raad van Bestuur: “De hybride kunstbenadering die FIBER al tien jaar ontwikkelt sluit bijzonder goed aan bij de tijdsgeest anno 2021 en heeft veel te zeggen over de grote uitdagingen waarvoor we staan. Die vinden hun weerslag in de ambitieuze plannen van de stichting voor de komende beleidsperiode. Met Scholten als Zakelijk Directeur heeft FIBER alles in huis om die positie en plannen waar te maken.”

Over FIBER
FIBER Festival is een in Amsterdam gevestigd festival en platform dat hedendaagse digitale cultuur, audiovisuele kunst/design en vooruitstrevende muziekcultuur toont van een nieuwe generatie kunstenaars. Door de lens van de kunst reflecteert het festival op de steeds veranderende impact van technologie op onze cultuur, samenleving en planeet. FIBER onderzoekt de rol van technologische en ecologische kunst als middel om sociale en duurzame toekomstbeelden te versterken. Het team verkent deze onderwerpen is samenwerking met een levendig netwerk van interdisciplinaire makers en denkers. Door inspirerende ontmoetingsplekken te ontwikkelen – zoals het jaarlijkse internationale festival, een lab programma, uiteenlopende kennisprogramma, tentoonstellingen, concert- en clubavonden – wordt het publiek uitgenodigd om kennis te maken met ontwikkelingen die de wereld van morgen vormen.

Bron: FIBER Festival (30-03-2021)

In december 2020 en januari 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures