Nieuwe Zakelijk Directeur: Silbersee

Harm-Jan Keizer. Foto: Izziël Latour

Per 1 september 2023 kent Silbersee, productiehuis voor muziektheater en opera in Amsterdam, een tweehoofdige directie. Romain Bischoff blijft als artistiek directeur verantwoordelijk voor de volledige artistieke output. Naast hem is Harm-Jan Keizer gestart als Zakelijk Directeur en eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Silbersee heeft als ambitie om uiterlijk in 2027 een klimaatpositief productiehuis te worden dat alle negatieve effecten op milieu en grondstoffen weert. Om daar te komen, moet het zowel op zakelijk als op artistiek gebied in transitie. “Met de komst van Harm-Jan maken wij Silbersee toekomstbestendig. We geven hiermee zowel de artistieke missie als de beoogde verduurzaming een stevig fundament” aldus Romain Bischoff.

Harm-Jan Keizer heeft een marketingachtergrond in de culturele sector. Voorheen werkte hij voor onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nationale Opera & Ballet. “Het is een interessante tijd om te starten bij Silbersee. We staan op een kruispunt. Ik kijk uit om samen met Romain onze ambities vorm te geven.”

Jola Klarenbeek, voormalig zakelijk directeur van Frascati, begeleidde Silbersee in de transitieperiode naar de nieuwe directiestructuur. Zij zal als extern adviseur betrokken blijven bij de organisatie.

Over Silbersee
Silbersee is een caleidoscopisch gezelschap. Een enigszins chaotische familie van zielsverwanten rond zanger en boerenzoon Romain Bischoff. Ze zijn geworteld in opera, maar zetten de ramen en deuren wijd open voor eigenzinnige talenten uit de meest uiteenlopende genres en disciplines. Met de stem als oer-instrument geven ze klank aan dat wat gehoord moet worden. Dat wat er écht toe doet; thema’s zoals inclusie, ecologie en artificiële intelligentie. Ze werken graag samen met anderen en maken voorstellingen over de wereld van nu en die van de toekomst. Op weg naar meer duurzaamheid.

Bron: Silbersee (01-09-2023)

In juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures