Nieuwe Zakelijk Directeur: Rotterdams Philharmonisch Orkest

Foto: Karen van Gilst

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verwelkomt Jeroen van Breugel vanaf 15 augustus 2021 als nieuwe zakelijk directeur. Jeroen volgt bij het orkest Jaap Lampe op, die de functie van zakelijk directeur sinds december 2019 ad interim heeft waargenomen. In zijn nieuwe functie zal Jeroen extra aandacht besteden aan publieksbereik en -verbreding en het streven naar een stevigere financiële basis voor het orkest.

Jeroen van Breugel: “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest behoort tot de absolute wereldtop. Met een brede en aansprekende programmering, vermaarde chef-dirigenten en de allerbeste musici weet zij haar publiek, zowel in Rotterdam als ver daarbuiten, keer op keer te verrassen en in vervoering te brengen. Een Rotterdams icoon dat met durf, passie en veel energie haar internationale ambities waarmaakt. De liefde voor klassieke muziek is mij thuis met de paplepel ingegoten en ik verheug mij er dan ook bijzonder op om samen met de hele organisatie een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van het orkest.”

George Wiegel, algemeen directeur: “Ik zie uit naar een plezierige en dynamische samenwerking met Jeroen als zakelijk directeur. Binnen het orkest vullen onze expertise, kennisgebieden en profielen elkaar mooi aan. Door elkaar te versterken kunnen we het orkest nog verder brengen en ontwikkelen.”

Over Jeroen van Breugel (1980)
Op dit moment werkt Jeroen als Hoofd Development bij de Kunsthal Rotterdam waar hij een succesvolle afdeling Development heeft opgezet. Vanuit deze functie is hij ook nauw betrokken bij diverse samenwerkingsprojecten met (culturele) partners, zowel in de stad als op landelijk niveau. Zo is hij een van de oprichters van het stadsbrede initiatief ikwashier010 dat nalaten aan de Rotterdamse kunst en cultuur onder de aandacht brengt en zit hij in de stuurgroep van het landelijk Netwerk Cultuurmecenaat. Zijn betrokkenheid met de stad blijkt ook uit de diverse bestuursfuncties die hij bekleedt bij Rotterdamse instellingen die zich inzetten op het gebied van cultuur, talentonwikkeling en ondernemerschap. Jeroen werkte hiervoor onder meer voor de Universiteit van Oxford (VK) en brengt een brede en internationale ervaring met zich mee op het gebied van fondsenwerving en (project)management. In Jeroen heeft het orkest een ondernemende, verbindende en bovenal betrokken zakelijk directeur gevonden.

Bron: Rotterdams Philharmonisch Orkest (26-05-2021)