Nieuwe Zakelijk Directeur: Peergroup

Foto: Marin de Boer

Vanaf 13 juni is Joran de Boer de nieuwe zakelijk directeur van Peergroup in Donderen. Zij volgt Nynke Oele op die als Coördinator bij Station Noord aan de slag gaat. Joran de Boer is geen onbekende voor Peergroup: ze startte haar carrière in de theatersector als productieleider, dramaturg en regie-assistent bij Peergroup, keerde na een korte uitstap weer terug en heeft zich inmiddels elders gespecialiseerd als zakelijk leider en creatief producer. Peergroup kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking.

De Boer zelf is ook gretig om terug te keren. “Ik kijk er naar uit om de ervaring die ik elders heb opgedaan in te zetten voor de theatergroep die me zo nauw aan het hart ligt,” aldus De Boer. “Ik ben Peergroup altijd blijven volgen en toen deze functie vrijkwam, wist ik meteen ‘ik wil terug’.”

Als zakelijk directeur heeft De Boer de nodige uitdagingen voor zich liggen. Zo werkt de locatietheatergroep aan een reprise in Utrecht van de veelbesproken voorstelling Slachtvisite, onderzoekt het de mogelijkheden voor een voorstelling over de bietencampagne in Groningen en maakt het plannen voor een Afvalkathedraal in Drenthe. “De onderwerpen die Dirk Bruinsma en Peergroup aansnijden raken me. Ik kan nu bijdragen aan voorstellingen die de mens en het landschap centraal stellen, die actuele maatschappelijke discussies op een toegankelijke manier aan de orde brengen. Dit past bij mij.” De Boer blijft naast haar nieuwe functie werkzaam als creative producer voor Theatercollectief Illustere Figuren.

Over Peergroup
Peergroup maakt vanuit haar vestigingsplaats in Donderen (Dr.) al ruim 20 jaar gewaardeerd locatietheater vanuit herkenbare onderwerpen die diepgeworteld liggen in het Nederlandse landschap. De makers en spelers van het gezelschap verbinden zich intens met de inhoud en de mensen die daar direct bij betrokken zijn. Dit levert voorstellingen op met een grote impact op deelnemers en publiek. Dichtbij en diepgravend. Peergroup maakt dit jaar de voorstellingen TREK en -in co-productie met Tussenland en Het Houten Huis- Kaap en Hier valt niets te halen (reprise).

Bron: Peergroup (11-06-2022)

In april 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures