Nieuwe Zakelijk Directeur: Oranjewoud Festival

Edith Nobel

Edith Nobel is per 1 september benoemd als zakelijk directeur van Oranjewoud Festival in Heerenveen (Friesland). Zij zal de komende periode samen met artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz het bestuur van het festival vormen. Edith neemt het stokje over van Dorien van Londen, die deze functie de afgelopen vier jaar bekleedde.

“We zien in Edith een verbinder met hart voor de kunsten, een bestuurder die in staat is mensen in hun kracht te zetten,” aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Ira Judkovskaja. “Haar enthousiasmerende persoonlijkheid, zakelijk inzicht en (regionaal) netwerk geven ons het vertrouwen dat de toekomst van Oranjewoud Festival bij Edith en Yoram in goede handen zijn.”

Edith Nobel: “Oranjewoud Festival doet precies waar mijn hart ligt: het bieden van een breed podium voor de onbegrensde mogelijkheden van muziek, een proeftuin voor jonge componisten en klankkunstenaars; het stimuleren van de creativiteit van kinderen met muziek en niet in de laatste plaats de verbindende kracht voelbaar maken. Ik vind het een eer om me daarvoor te mogen inzetten.”

Edith werkte 15 jaar in de podiumkunsten bij o.a. het Combattimento Consort Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg, MC Frits Philips en het Walter Maas Huis. Na haar verhuizing naar Friesland werkte ze 16 jaar bij de overheid, waar ze o.a. intensief betrokken was bij de kandidaatstelling van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en het provinciale cultuurbeleid.

Over Oranjewoud Festival
Oranjewoud Festival is een laagdrempelig, veelzijdig en prikkelend festival rondom muziek in het sprookjesachtige Parklandschap Oranjewoud bij Heerenveen (Friesland).

Bron: Oranjewoud Festival (07-06-2024)

In maart 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures