Nieuwe Zakelijk Directeur: Mauritshuis

Arnoud van Dommele

Per 1 september 2023 is Arnoud van Dommele gestart als nieuwe Zakelijk Directeur van het Mauritshuis in Den Haag. Hij nam de taken over van Imke Frijters die deze functie sinds 9 januari 2023 ad interim vervulde.

Van Dommele (1963) heeft de rol van zakelijk directeur bij verschillende bedrijven en organisaties vervuld, onder meer bij de World Press Photo Foundation, What Design Can Do en Veronica Publishing. Sinds 2010 runt Van Dommele een eigen adviespraktijk voor interim-management, strategisch advies en coaching. Het culturele veld is hem verder bekend via Museum Jan in Amstelveen, waar hij voorzitter van de Raad van Toezicht is. Arnoud studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Van Dommele: ‘Ik ben trots dat ik samen met Martine Gosselink leiding mag gaan geven aan verschillende teams in dit geweldige museum. Een buitengewone collectie in een schitterende omgeving. Ik zie nu al uit naar de start op 1 september.’

Ila Kasem, voorzitter Raad van Toezicht Mauritshuis: ‘We zijn verheugd met de komst van Arnoud van Dommele. Hij bezit de bijzondere combinatie van ervaring in soortgelijke rollen in de corporate wereld en in de semi-publieke sector. Zijn bijzondere belangstelling voor kunst en cultuur en zijn zakelijke en prettige persoonlijkheid passen goed bij het Mauritshuis en de opgaven die we hebben.’

Over het Mauritshuis
Het Mauritshuis is één van de topmusea in Nederland en huisvest een wereldberoemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst. De collectie bestaat uit ongeveer 850 objecten die we tentoonstellen in twee historische gebouwen: het Mauritshuis, een 17de -eeuws stadspaleis aan het Plein in Den Haag, gebouwd in opdracht van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen, en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof, gesticht door stadhouder prins Willem V. Eén Huis, twee gebouwen, een befaamde collectie, een authentieke geschiedenis, in het hart van het historische en politieke centrum van ons land.

Bron: Mauritshuis (08-08-2023)