Nieuwe Zakelijk Directeur: Kunsthal Rotterdam

Renée Jongejan

Renée Jongejan treedt per 1 oktober 2023 aan als zakelijk directeur bij Kunsthal Rotterdam. Zij zal samen met algemeen directeur Marianne Splint de directie en het bestuur vormen van de Kunsthal. Renée Jongejan wordt verantwoordelijk voor de optimalisering van de bedrijfsvoering en zal het cultureel ondernemerschap van de Kunsthal, waarmee zij al jaren een voorbeeldfunctie vervult binnen haar sector, commercieel verder uitbouwen.

Jongejan was eerder werkzaam als zakelijk directeur bij het Mauritshuis in Den Haag. Ook vervulde zij de rol van adjunct-directeur bij Frans Hals Museum & De Hallen in Haarlem op interim basis en van zakelijk leider bij de Appel Arts Centre in Amsterdam. Eerder in haar carrière was Jongejan onder meer verantwoordelijk voor communicatie en programma bij het Nederlands Scheepvaartmuseum en was zij hoofd marketing en publiciteit bij Toneelgroep Amsterdam (nu ITA).

Baharak Sabourian, voorzitter van de raad van toezicht van Kunsthal Rotterdam: “We kijken uit naar de samenwerking met Renée Jongejan. Met haar ruime organisatorische en bestuurlijke ervaring, kennis en persoonlijkheid is zij de juiste persoon voor een blijvend succesvol en toekomstbestendige Kunsthal.”

Marianne Splint, algemeen directeur, verheugt zich op de kansen die de nieuwe samenwerking biedt: “De brede kennis en ervaring die Renée Jongejan meebrengt zal, samen met haar energieke persoonlijkheid en grote netwerk, positief bijdragen aan de ambities van de Kunsthal.”

Renée Jongejan kijkt ernaar uit om in haar nieuwe functie te starten: “De Kunsthal is een van de meest markante en inspirerende plekken van Nederland door haar unieke architectuur, zeer diverse programmering en ondernemende mentaliteit. Ik vind het een grote eer en uitdaging om mee te mogen bouwen aan de verdere groei van deze dynamische organisatie.”

Over Kunsthal Rotterdam
De in 1992 opgerichte Kunsthal Rotterdam neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse culturele landschap. Met contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten en altijd meerdere tentoonstellingen tegelijk, weet de Kunsthal op innovatieve wijze steeds weer nieuw publiek aan zich te binden. Door samen te werken met een breed scala aan (culturele) instellingen, musea, kunstenaars en bedrijven in binnen- en buitenland zijn jaarlijks prestigieuze tentoonstellingen, nog onbekende oeuvres, intieme presentaties en onverwachte thematentoonstellingen in de Kunsthal te zien.

Bron: Kunsthal Rotterdam (12-09-2023)

In juni en juli 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures