Nieuwe Zakelijk Directeur: Het Zuidelijk Toneel

Rick Spaan. Foto: Salih Kilic

Rick Spaan wordt per 1 januari 2024 de nieuwe zakelijk directeur wordt van Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Vanaf september 2023 denkt en schrijft hij al samen met toekomstig artistiek directeur Sarah Moeremans mee aan het nieuwe beleidsplan voor de periode 2025-2028.

Artistiek leider Sarah Moeremans:
“Voor Het Zuidelijk Toneel hoopte ik een zakelijke partner te krijgen die houdt van theater, weet hoe de hazen lopen in de culturele sector, die veel ervaring heeft maar tevens het lef en de goesting heeft behouden om samen te bouwen. In Rick Spaan hebben we die gevonden. Brabant let’s go, toekomst here we come!”

Rick Spaan is een ervaren zakelijk leider in de podiumkunsten. Hij is sinds 2015 werkzaam als zakelijk leider bij Conny Janssen Danst. Daarvoor was hij zakelijk leider bij muziektheaterensemble de Veenfabriek. Verder is hij adviseur van het Amsterdamse Bostheater en bestuurslid van International Dance League.

Met Rick Spaan kiest Het Zuidelijk Toneel voor een ervaren kracht die mee kan bouwen aan de strategische koers van het gezelschap. Een theaterliefhebber die meewerkt aan de ambitieuze en innovatieve plannen van Het Zuidelijk Toneel. De Raad van toezicht ziet een sterk duo in Rick Spaan en Sarah Moeremans.

Rick Spaan:
“Na ruim acht jaar Conny Janssen Danst is het tijd voor een nieuwe stap. De ambitieuze vernieuwende plannen van Het Zuidelijk Toneel inspireren en dagen me uit. Ik zie er enorm naar uit om hieraan samen met artistiek directeur Sarah Moeremans en het gezelschap te gaan bouwen.”

Bron: Het Zuidelijk Toneel (06-07-2023)

In maart en april 2o23 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures