Nieuwe Zakelijk Directeur: Asko|Schönberg

Foto: Barbara van Amelsfort

Ellis van de Giessen is per 1 april 2022 de nieuwe zakelijk directeur van Asko|Schönberg in Amsterdam. Zij volgt daarmee Anneke Jansen op die afgelopen oktober overstapte naar Spot Groningen. Samen met artistiek directeur Fedor Teunisse vormt Ellis van de Giessen de directie van het ensemble.

Van de Giessen is ruim 15 jaar verbonden aan het Vondelpark Openluchttheater als hoofd programmering en productie. In de sfeervolle setting van het Vondelpark biedt zij een podium aan zowel gevierde artiesten als jong talent, om hun verhalen te kunnen vertellen in de vorm van dans, theater, comedy en muziek. Een speerpunt in haar werk is het zoeken naar makers, samenwerkingspartners en nieuw publiek om die mooie verhalen met elkaar te delen en te beleven.

Met hetzelfde enthousiasme zal zij zich richten op het vinden van nieuwe liefhebbers van de bijzondere muziek van Asko|Schönberg. Ellis van de Giessen ziet ernaar uit “de ambitieuze plannen van het ensemble voor nieuwe muziek samen met een bevlogen team” te realiseren. Zij wil zich vooral inzetten om de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar uitingsvormen voor een breder publiek te ontsluiten.

Jacqueline Dubois, voorzitter van Asko|Schönberg: “We zijn bijzonder blij met de komst van Ellis van de Giessen als nieuwe zakelijk directeur. Zij heeft alles in zich om, samen met artistiek directeur Fedor Teunisse, Asko|Schönberg verder uit te bouwen als inspirerend en toegankelijk platform waar componisten, musici en een divers publiek elkaar ontmoeten. We kijken uit naar de samenwerking en wensen haar veel succes.”

Van de Giessen: “Wat zo leuk is aan dit ensemble is er dat zoveel mogelijk is. Er worden prachtige producties gemaakt, van grootschalige concerten tot interdisciplinaire theaterproducties. Dit maakt Asko|Schönberg zo toegankelijk voor een breed publiek en dat spreekt mij enorm aan. Ik heb er heel veel zin!”

Bron: Asko|Schönberg (02-02-2022)

In november en december 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures