Nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht: Van Gogh Museum

Jacobina Brinkman

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum heeft met ingang van 24 maart Jacobina Brinkman benoemd als nieuwe voorzitter. Brinkman volgt Jaap Winter op, wiens tweede termijn dit jaar verstrijkt.

Jacobina Brinkman werd in februari 2017 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum. In deze rol hield zij als voorzitter van de audit commissie onder andere toezicht op de financiën en de realisatie van de missie van het museum. Brinkman is partner bij PwC, voorzitter van de Raad van Toezicht van Women Inc., lid van de Raad van Toezicht van UWC Nederland en commissaris bij Stadsherstel Amsterdam.

Jacobina Brinkman wordt voorzitter in het jaar waarin het Van Gogh Museum zijn 50-jarig jubileum viert, met speciale activiteiten op het Museumplein en in het land, en een bijzonder tentoonstellingsprogramma. Vanaf 12 mei toont het Van Gogh Museum in samenwerking met Musée d’Orsay Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden. En op 13 oktober opent de tentoonstelling Van Gogh aan de Seine.

De raad van toezicht van het Van Gogh Museum bestaat verder uit: Maurine Alma, Hendrik Jan Roel, Marian Spier en Laurence des Cars.

Bron: Van Gogh Museum (27-03-2023)