Nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht: Limburgs Museum

Michiel Dijkman

Het Limburgs Museum kondigde onlangs haar nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht aan: Michiel Dijkman. Michiel Dijkman (38) kijkt ernaar uit om het Limburgs Museum te introduceren bij een breder publiek.

“Mijn ambitie is dat het Limburgs Museum de verhalen van Limburg niet alleen regionaal, maar ook landelijk en zelfs over de grens onder de aandacht gaat brengen. Essentieel is om de Limburgse geschiedenis en cultuur te linken aan maatschappelijke thema’s van vandaag, mooie voorbeelden hiervan zijn de tentoonstellingen de Prinsessen van Thorn en de roerige Maas. Een groter en diverser publiek gaan we bereiken via het Limburgs Museum in Venlo, het Limburgs Museum op Locatie én het gloednieuwe online platform Ons Limburgs Museum.”

Daarnaast bedankt het Limburgs Museum vertrekkend voorzitter Wilma Delissen voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan de Raad van Toezicht en de ontwikkeling van het Limburgs Museum.

Michiel Dijkman groeide op in Kerkrade en studeerde internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht. De afgelopen 15 jaar werkte hij in het internationale bedrijfsleven bij Rabobank, APG en Samsung. Momenteel is hij algemeen directeur van netwerkorganisatie Economic Board Utrecht en toezichthouder bij omroep NTR en Tobas Jeugdhulp. Michiel is getrouwd met Christine en ze hebben één zoon, Floris. Leuk weetje: in 2011 was Michiel Dijkman Sjtadsprins va Kirchroa.

Bron: Limburgs Museum (02-04-2023)