Nieuwe Voorzitter: POPnl

Aukje Bolle

Aukje Bolle is vanaf heden de nieuwe voorzitter van POPnl in Amsterdam. Hiermee treedt zij in de voetsporen van Frank Kimenai, en voor hem, Rita Zipora, Fer Abrahams, Jan van der Plas en Leon Zwaans.

Aukje Bolle is directeur van Kunstgebouw. Ze volgde de Opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Na haar danscarrière werkte zij als projectleider bij Rotterdam Festivals, als beleidsmaker Cultuur bij de gemeente Rotterdam, en als zakelijk directeur bij Korzo, theater en productiehuis. Ze is daarnaast lid van de raad van toezicht van Theater Rotterdam en Sinfonia Rotterdam en lid van bestuur bij WORM, Cultuurwerkplaats IJsselmonde en het internationaal dirigentenconcours ICCR.

Aukje heeft altijd al een zwak gehad voor de mensen en organisaties in de popsector. De liefde voor muziek en muzikanten, jonge mensen die blijven oefenen om beter te worden, oudere mensen die graag en gul hun ervaring delen, de steeds nieuwe genres, de DIY mentaliteit en de muziek die als geen andere kunstvorm uiting geeft aan de tijdgeest.

“De organisaties van POPnl zorgen bottom-up voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat zo vanzelfsprekend lijkt, bandjes, optreden, festivals in alle soorten en maten, talent dat ontwikkelt en doorbreekt naar de grote podia, is het resultaat van het harde werk van de organisaties van POPnl. Als directeur van Kunstgebouw zet ik mij in voor cultuur voor iedereen, omdat cultuur essentieel is voor onze ontwikkeling. Als voorzitter van Popnl kan ik een verbindende rol spelen en mijn bijdrage leveren aan een gezonde en brede basis voor popmuziek, omdat pop een groot en belangrijk deel is van cultuur voor iedereen. Een fantastische rol!” aldus Aukje Bolle.

Over POPnl
POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. POPnl houdt zich als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid, talentontwikkeling, onderzoek en rapportage. POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland.

In 2018 sprak Culturele vacatures met Aukje Bollen over haar werk bij het Kunstgebouw. Lees het hele interview hier.

Bron: POPnl (13-10-2023)