Nieuwe Senior Projectleider Presentaties: Het Scheepvaartmuseum

Sandra Verdel

Sandra Verdel startte op 1 januari als senior projectleider presentaties bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Met plezier zet ze haar tanden in de ambitie van het museum om de bijzondere maritieme collectie de komende jaren nóg toegankelijker te maken voor verschillende doelgroepen. Sandra is geen onbekende in de museumwereld. De afgelopen tien jaar was ze verantwoordelijk voor het online beleid van het Haagse Mauritshuis.

Als projectleider presentaties gaat Sandra Verdel aan de slag met de tijdelijke en vaste tentoonstellingen, hedendaagse reflecties, audiotours, interactives en publicaties van Het Scheepvaartmuseum.

Sandra Verdel: “Natuurlijk heeft het museum een van de mooiste maritieme collecties ter wereld, én een van de mooiste gebouwen van Amsterdam. Maar ik kijk er vooral naar uit om aan de slag te gaan met de brede programmering van Het Scheepvaartmuseum. Het museum kiest er bewust voor om het gesprek aan te gaan met de wereld om ons heen. Ons maritieme verleden heeft natuurlijk ook een enorme impact op de samenleving van vandaag. In het museum laten we zien hoe sterk die werelden verbonden zijn. En dat doen we voor iedereen. Van Doris Duiker, voor families met kinderen vanaf twee jaar oud, tot de ontroerende fototentoonstelling Mens op Zee en alles daartussenin.”

Loopbaan
Sandra maakte de overstap vanuit het Mauritshuis, waar ze de afgelopen tien jaar vorm gaf aan het online beleid van het Haagse museum. “Ik heb een passie voor het toegankelijk maken van de verhalen achter kunst voor een zo breed mogelijke doelgroep.” In 2021 lanceerde het Mauritshuis onder Sandra’s leiding een nieuwe corporate website en multimediatour, met een focus op digitale storytelling. Eerder was er al het eerste Gigapixelmuseum ter wereld, een virtuele versie van het Mauritshuis in gigapixelkwaliteit, vol mogelijkheden om verborgen verhalen te ontdekken.

Over Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum beheert één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en bevat onder andere schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten. Onder het motto ‘Water verbindt werelden’ waarborgt Het Scheepvaartmuseum 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en verbindt deze met de samenleving van nu en de toekomst, middels vaste en tijdelijke tentoonstellingen en een rijk scala publieksprogramma’s.

Bron: Het Scheepvaartmuseum (27-01-2023)

In september 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures