Nieuwe Programmeur: De Maaspoort

Foto: Laurens Eggen

De Maaspoort in Venlo heeft onlangs afscheid genomen van programmeur Maarten van Erp. Het programma in De Maaspoort is dankzij zijn inspanningen nog diverser geworden. Met meer internationale (pop)artiesten, meer aansluiting bij actualiteit en meer eigen producties met partners in de stad en regio. Wieke Vrijhoef, theaterdier in hart en nieren, volgt Maarten van Erp op.

Met haar enthousiasme, creativiteit en gedrevenheid gaat zij verder waar Maarten gebleven was. Op zoek naar nog meer verbinding, een groter en diverser publiek. Kortom: van betekenis zijn voor de regio.

Wieke Vrijhoef heeft Kunst, Cultuur & Media gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna haar master Kunstbeleid en Management behaald aan de Universiteit Utrecht. Tot 2020 heeft Wieke zich ingezet voor theater De Weijer in Boxmeer. “Ik heb me er breed ontwikkeld en echt alle facetten van het runnen van een theater leren kennen. Daarna ben ik aan de slag gegaan als directeur van Stadstheater de Fransche School in Culemborg. Nog zo’n geliefde kleine zaal in Nederland. Met ruim tachtig vrijwilligers hebben we daar, ondanks corona, echt hele mooie dingen neergezet. Komende maanden ga ik mijn werk bij de Fransche School afronden en goed overdragen. Daarnaast ben ik heel blij dat ik alvast aan de slag kan bij De Maaspoort.”

“Als programmeur van de kleine zaal heb ik in de afgelopen jaren meer dan 500 theatervoorstellingen gezien. Theater raakt op zoveel manieren. Het laat je lachen, brengt ontroering, geeft nieuw inzicht. Zo mooi om daar een rol in te mogen spelen, dat veroorzaken van beweging bij mensen. En een grote zaal biedt meer mogelijkheden, dus daar kijk ik naar uit! Mijn passie voor dit vak ligt allereerst natuurlijk bij het theaterprogramma, maar ook in het zien van de kansen van een theater als plek, als podium voor haar omgeving. Ik zie er dus ook enorm naar uit om samen te werken met de stad en dat potentieel verder te benutten. ”

Bron: De Maaspoort (02-05-2022)

In januari en februari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures