Nieuwe Onderzoekers: Boekmanstichting

Mutaleni Nadimi en Mariska van den Hove

Sinds het begin van 2023 heeft de Boekmanstichting in Amsterdam twee nieuwe onderzoekers.

Mutaleni Nadimi is onlangs begonnen als onderzoeker bij de Boekmanstichting. Voor de Cultuurmonitor volgt zij de domeinen Audiovisueel, Erfgoed en Fotografie. Mutaleni komt oorspronkelijk uit Namibië en heeft professionele ervaring in film, uitgeverij en onderzoeksondersteuning. Ze houdt van verhalen in welke vorm dan ook (boeken, films, podcasts) en vindt een ijsje altijd een goed idee.

Mariska van den Hove werkt sinds januari als onderzoeker bij de Boekmanstichting. Voor de Cultuurmonitor volgt zij de domeinen Letteren en Muziek. Daarnaast houdt zij zich bezig met het uitdenken en uitvoeren van kwantitatieve analyses binnen verschillende onderzoeken. In haar vrije tijd doet ze aan hardlopen, fietsen of wandelen in de buitenlucht. Ook is ze dol op lezen en heeft ze een kleine maar gestaag groeiende verzameling prentenboeken.

In de bijna zes decennia sinds de Boekmanstichting in 1963 werd opgericht heeft het ontwikkeld tot hét onafhankelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland. Toekomstgericht en up-to-date, onafhankelijk en nieuwsgierig, en met zicht op lange lijnen en het brede perspectief. De stichting heeft in de loop der jaren aan een stevige basis gewerkt om op door te bouwen. Tegelijkertijd blijft het vernieuwen om aansluiting te blijven vinden bij een wereld die snel en op vele manieren verandert.

Bron: Boekmanstichting (23-03-2023)

In maart 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures