Nieuwe Manager Diversiteit & Inclusie: Rijksmuseum

Shivan Shazad. Foto: Jill Promes

Per 1 juli 2022 is Shivan Shazad de nieuwe manager Diversiteit & Inclusie bij het Rijksmuseum in Amsterdam. De afgelopen drie jaar werkte Shazad bij de Sociaal-Economische Raad waar hij organisaties uit de publieke en semipublieke sector adviseerde over diversiteits- en inclusiebeleid. Shivan Shazad volgt Sherida Zorg op die de functie vanaf 2019 vervulde.

Shivan Shazad studeerde sociologie in Amsterdam volgde in Leiden een master Mediastudies en in Gent een master Gender- en Diversiteit. Hij werkte eerder bij het Rijksmuseum als medewerker service & veiligheid en publieksmedewerker. Ook deed hij onderzoek naar nieuwe en andere perspectieven in de presentatie van de collectie 20ste eeuw.

De fulltime manager ontwikkelt beleid op het gebied van Diversiteit & Inclusie gericht op personeel, publiek, programma en partners. Het Rijksmuseum maakt deel uit van het netwerk Musea Bekennen Kleur. In 2021 ondertekende het museum de Charter Diversiteit, een initiatief van de SER, Diversiteit in Bedrijf.

Bron: Rijksmuseum (01-07-2022)

In januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures