Nieuwe Leden Raad van Toezicht: Rijksmuseum

Michaëla Ulrici en Maarten Edixhoven

Met ingang van 1 juli 2023 zijn twee nieuwe leden toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het gaat om Michaëla Ulrici, advocaat en partner bij NautaDutilh en Maarten Edixhoven, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Van Lanschot Kempen. Michaëla Ulrici en Maarten Edixhoven volgen Heleen Kersten en Chris Vogelzang op die in verband met het bereiken van de maximale zittingstermijn van acht jaar terugtreden uit de Raad.

Michaëla Ulrici
Michaëla Ulrici is partner bij advocatenkantoor NautaDutilh en gespecialiseerd in de financiële sector. Zij was daar vanaf 2010 tot halverwege 2014 de eerste vrouwelijke en jongste bestuursvoorzitter. Zij is thans ook lid van de Raad van Toezicht van Theater de Meervaart en JINC.

Maarten Edixhoven
Maarten Edixhoven is sinds 2021 voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen en was eerder werkzaam als CEO bij Aegon Nederland, CEO van Zwitserleven en hoofd van Global Corporate Compliance bij ING.

Raad van Toezicht Rijksmuseum
De Raad van Toezicht van het Rijksmuseum wordt voorgezeten door Alexander Wynaendts, voorzitter Raad van Toezicht van Deutsche Bank.

De overige leden van de Raad van Toezicht zijn:

  • Drs. N. Azough, zelfstandig adviseur maatschappelijke vraagstukken en senior partner Colourful People
  • Prof. dr. J.F.T.M. van Dijck, hoogleraar Media en Digitale Samenleving, Universiteit Utrecht
  • Dr. K.J. Fatah-Black, universitair docent Geschiedenis, Universiteit Leiden
  • Sir J. Leighton, Director-General The National Galleries of Scotland
  • Prof. M. Westermann, Vice Chancellor, Chief Executive en Professor of Arts and Humanities, New York University Abu Dhabi

Bron: Rijksmuseum (21-06-2023)