Nieuwe Leden Raad van Toezicht: Nederlands Openluchtmuseum

Op 19 maart 2021 is mr. Thom de Graaf officieel aangetreden als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Openluchtmuseum. De Graaf is sinds november 2018 vicepresident van de Raad van State. Ook Marc Adriani trad op 19 maart toe als lid van de Raad van Toezicht. Adriani is voormalig bestuurder van omroepvereniging BNNVARA en tegenwoordig Directeur Radio Talpa Network.

Mr. Thom de Graaf: “Ik verheug mij op mijn betrokkenheid bij een prachtig en drukbezocht museum dat laat zien dat onze culturele identiteit door onze geschiedenis en door alle verschillende bevolkingsgroepen samen wordt getekend. Het is een voorrecht om van het Nederlands Openluchtmuseum toezichthouder te kunnen zijn.”

Scheidend voorzitter van de Raad van Toezicht prof. Dr. Paul Schnabel: “Ik ben er trots op Thom de Graaf te mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij is één van de meest ervaren bestuurders van het land, beschikt over een groot netwerk, heeft een warm hart voor het museum en woont in de regio.”

Met het aantreden van mr. Thom de Graaf neemt de raad afscheid van prof. dr. Paul Schnabel, die na twee termijnen aan het eind van zijn wettelijke zittingstermijn is gekomen. De Raad en het Nederlands Openluchtmuseum zijn hem zeer erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage de afgelopen acht jaar.

Op 19 maart trad ook Marc Adriani toe als lid van de Raad van Toezicht. Adriani is voormalig bestuurder van omroepvereniging BNNVARA en tegenwoordig Directeur Radio Talpa Network en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de zenders Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica.

Marc Adriani: “Als jongetje van 5 jaar kwam ik al in het Openluchtmuseum, extra bijzonder om vele jaren later toe te treden tot de Raad van Toezicht. Het is en blijft een uniek museum waar je al lopend een reis door de tijd maakt.”

Met de komst van Marc Adriani wordt de Raad van Toezicht versterkt met iemand die bij uitstek zicht heeft op de ontwikkelingen op mediagebied. Een goed gebruik van de traditionele en nieuwe media is essentieel geworden voor alle musea en zeker voor het Openluchtmuseum met zijn meer dan een half miljoen Nederlandse bezoekers per jaar.

Bron: Nederlands Openluchtmuseum (19-03-2021)