Nieuwe Kinderdirecteur: Maaspoort

Alina Kempen

De Venlose Alina Kempen is maandag 27 mei tijdens de PREVIEWnight in Maaspoort gepresenteerd als de nieuwe kinderdirecteur van het theater. Hiermee volgt ze de elfjarige Charlie Verhaegh op. Maaspoort wil met de kinderdirecteur zorgen voor een sterke verbinding met de jongere generatie en inspelen op de wensen en belangen van kinderen.

Charlie was de eerste kinderdirecteur van Maaspoort en heeft zich onder andere bezig gehouden met een spreekbeurtenbox voor basisschoolleerlingen, het bezoeken van premières, samenwerkingen met culturele partners zoals Bibliotheek Venlo en Koops Boekhandel, het optimaliseren van theaterbezoek voor kinderen en het nieuwe familieprogramma. Maaspoort zag afgelopen seizoen een stijging van 68% in het bezoek van familievoorstellingen t.o.v. seizoen 22-23.

Ook Alina heeft grootse plannen voor Maaspoort. “Als kinderdirecteur van Maaspoort wil ik mijn enthousiasme en liefde voor theater overbrengen op andere kinderen”, zegt Alina. “Er zijn zoveel verschillende dingen te zien en beleven in het theater en juist dat vind ik zo leuk. Om kinderen te laten weten welke voorstellingen er allemaal zijn, wil ik graag een mini zaal maken waar je dit makkelijk en snel kunt zien op bijvoorbeeld een tv-scherm. Deze mini zaal kun je dan altijd bezoeken.”

Leon Thommassen, directeur Maaspoort: “Ik ben blij dat ik ook dit seizoen weer een collega-directeur naast me heb om samen te bouwen aan het publiek van de toekomst. Afgelopen seizoen heeft Charlie daar als kinderdirecteur al een mooie start mee gemaakt en ik weet zeker dat we aan Alina een goede opvolger hebben.”

Oud-kinderdirecteur Charlie in Het was Zondag in het Zuiden
De jonge oud-kinderdirecteur Charlie schittert de komende weken als figurant bij spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. Charlie volgt de Vooropleiding Musical op het Valuascollege en droomt van een toekomst in de musicalwereld.

Kinderen gratis
Dankzij Jeugdfonds ‘Goed voor elkaar’ van Maaspoort kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis naar voorstellingen en zijn ook de schoolvoorstellingen voor basisonderwijs sinds afgelopen seizoen gratis toegankelijk.

Bron: Maaspoort (28-05-2024)