Nieuwe Junior-Directeuren: Villa Mondriaan

Ruben de Waal en Julia Kippers

Het komende half jaar komen opnieuw twee nieuwe junior-directeuren het team van Villa Mondriaan in Winterswijk versterken. Ruben de Waal is begonnen als junior-directeur Educatie en Julia Kippers is gestart als junior-directeur Publiek & Programma.

Julia: “We beginnen onze tijd in Villa Mondriaan natuurlijk ten tijde van een hele bijzondere jubileumtentoonstelling. Ik heb bezoekers mogen ontmoeten die persoonlijke verhalen vertelden bij de schilderijen op zaal. Eén stel woont in een boerderijtje dat Mondriaan heeft geschilderd. Iemand anders was verre familie van Jan Coenraad de Ruyter de Wildt, de man op het portret wat in één van onze zalen hangt. Het contact met bezoekers vind ik al heel leuk, maar vooral wanneer er met enthousiasme zulke verhalen naar boven komen!”

Ruben: “Ik heb heel veel zin om een half jaar lang bezig te gaan met werken in een professionele museale omgeving als Villa Mondriaan. Ik ben afgestudeerd als docent beeldende kunst en heb theaterwetenschap gestudeerd. Nu kan ik als junior-directeur écht werken met kunst en hier een educatieve vertaling aan geven. Bijvoorbeeld de komende Kinderkunstclub.”

Over Villa Mondriaan
Museum Villa Mondriaan is hét museum voor coming-of-age. De wereldberoemde Piet Mondriaan ontwikkelde zich tijdens zijn tienerjaren in deze villa in Winterswijk. Naast topstukken van de jonge Mondriaan toont het museum werken van zowel gevestigde als hedendaagse kunstenaars in hun zoektocht naar een eigen signatuur. Eén ding hebben de kunstenaars gemeen: net als de jonge Mondriaan bevinden ze zich allemaal in de turbulente periode van hun ontwikkeling.

Achter de schermen werken ook vernieuwers. Ieder half jaar hebben twee nieuwe junior-directeuren de dagelijkse leiding over het museum en zijn zij de spilpunten van de communicatie- en educatieafdeling. Zij vertalen hun persoonlijke visie naar projecten en activiteiten die in dienst staan van het museum. Zo staat Villa Mondriaan voor jong talent en biedt het museum ruimte voor ontwikkeling.

Bron: Villa Mondriaan (23-08-2023)

In april, mei en juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures