Nieuwe Interim Zakelijk Directeur: Van Gogh Museum

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum heeft Mark Minkman aangesteld als interim zakelijk directeur. Minkman start op 1 januari 2021 en volgt Adriaan Dönszelmann op, die diezelfde dag de overstap maakt naar de directie van het MBO College Zuidoost.

Mark Minkman (56) is adviseur bij Andersson Elffers Felix en werkt momenteel namens AEF als interim bestuurder bij de Stichting Regionale Publieke Omroep. Daarvoor was hij zeven jaar lang directeur en bestuurder van Paradiso Amsterdam en bekleedde hij tussen 2005 en 2013 de rol van financieel directeur van de VARA.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met Emilie Gordenker bij te dragen aan de bestendige koers van het Van Gogh Museum in een tijd die het museum voor bijzondere opgaven stelt.

Achtergrond
Bij de VARA was Minkman verantwoordelijk voor de financiën, het vermogensbeheer en de commerciële activiteiten van de omroepvereniging en was hij eveneens onderdeel van het collegiaal bestuur.

Bij Paradiso Amsterdam was Minkman verantwoordelijk voor alle door Paradiso georganiseerde evenementen. Onder zijn leiding groeide het aantal bezoekers aan het poppodium aanzienlijk en ook zette hij de culturele ontmoetingsplaats de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord succesvol op de kaart. Bovendien ontwikkelde en startte hij meerdere strategieën en experimenten om nieuw publiek te trekken.

Rol bij het Van Gogh Museum
In zijn tijdelijke rol als zakelijk directeur van het Van Gogh Museum zal Minkman verantwoordelijk zijn voor Van Gogh Museum Enterprises, het Stafbureau, Finance & Control, HR en Bedrijfsvoering. In 2021 zal het museum op zoek gaan naar een permanente zakelijk directeur.

Emilie Gordenker, algemeen directeur Van Gogh Museum: ‘Wij zijn ontzettend blij om in deze uitdagende tijden iemand als Mark Minkman toe te kunnen voegen aan de directie. Met zijn jarenlange ervaring als bestuurder en directielid in de publieke en culturele sector is hij de komende tijd een zeer welkome aanvulling voor het Van Gogh Museum. Ik kijk ernaar uit om samen met Mark het vizier op de toekomst te richten.’

Het managementteam van het Van Gogh Museum bestaat uit de directie, de senior managers Collectie, Educatie & Presentatie, Marketing & Communicatie, Bedrijfsvoering, VGME BV en de directiesecretaris.

Lees meer: Persbericht Van Gogh Museum (21-12-2020)