Nieuwe Interim-Directeur: Poetry International

Foto: Poetry International

Het bestuur van Poetry International in Rotterdam heeft Reinier Weers vanaf 1 januari 2022 aangesteld als interim-directeur van de stichting. Het bestuur is verheugd dat Weers de gelederen komt versterken om daarmee de ingeslagen koers onder het motto “Ramen open” voort te kunnen zetten.

Reinier Weers heeft jarenlange ervaring in het veld van festivals en kunst en cultuur, met name in Rotterdam. Hij werkt als zelfstandig programma- en projectleider van grotere culturele manifestaties en als adviseur verschillende steden. In 2021 gaf hij leiding aan het (overwegend online) stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Naast zijn opdracht voor Poetry International is Weers ook verantwoordelijk voor een cultureel programma in de wijken van de stad, onder andere vanuit O. (Festival for Opera. Music. Theatre.). In het verleden werkte Weers als senior programmaleider bij Stichting Rotterdam Festivals.

Reinier Weers: “De komende zeven maanden zal ik, samen met het team én met de samenwerkingspartners in de stad en het land, werken aan inhoudelijk sterke en voor het publiek aantrekkelijke publieksprogramma’s. Daarnaast is het mijn opdracht om de komst van een nieuwe directeur voor te bereiden. Ik kijk uit naar 52e Poetry International festival in juni 2022, waarin we de liefde voor poëzie en taal kunnen delen met een groot en breed publiek.”

Bron: Poetry International (18-12-2021)