Nieuwe Interim Directeur & Medewerker Educatie: Museum de Voorde

Foto: Museum de Voorde

Museum de Voorde in Zoetermeer heeft twee nieuwe medewerkers. Hans van de Bunte startte op 1 augustus als interim directeur, en Rakhi de Wind op 1 juli als medewerker educatie.

Hans van de Bunte

Hans van de Bunte neemt per 1 augustus de taken van directeur Sabine Huls over tijdens haar zwangerschapsverlof. Hans van de Bunte is geen onbekende in de museumwereld. Zo werkte hij o.a. als directeur publieksprogramma’s bij het Tropenmuseumen als senior projectleider aan de ontwikkeling van een nieuw museumgebouw voor het Sarawak Museum in Maleisië. Hans is bestuurslid van het International Committee for Museum Management (INTERCOM), dat deel uitmaakt van de International Council of Museums (ICOM), dat zich richt op ideeën, vraagstukken en praktijken met betrekking tot management en leiderschap in de context van musea. Hij hoopt met zijn ervaring in management, marketing en communicatie meer bekendheid te geven aan Museum De Voorde. Een uitdaging waarin hij zich met het team in wil vastbijten.

Lees het interview met Hans en Sabine over de aankomende periode in het Streekblad. https://lnkd.in/eDw-AKJ.

Rahki Wind

Rakhi Wind is sinds 1 juli gestart als medewerker educatie bij Museum De Voorde.

Rahki: “Ik vind het geweldig om mensen door middel van educatie te verbinden met kunst en cultuur. Dit museum past bij mij omdat het kunst en cultuur breed toegankelijk maakt en mensen uitnodigt tot gesprekken over aansprekende maatschappelijke thema’s. Cultuur wordt zo van en voor iedereen. Wat heb ik hiervoor gedaan? Mijn ervaring in een notendop: kunstdocent in het middelbaar onderwijs, ontwikkeling van kunst- en erfgoededucatie voor diverse instellingen en museumdocent voor het primair onderwijs in diverse Haagse musea. Ik kijk ernaar uit om mooie, betekenisvolle educatie te realiseren en samen te werken met collega’s en partners van Museum De Voorde.”

Bron: Museum de Voorde (04-08-2021)

Voor de vacature van Medewerker Educatie is in juni 2021 geworven via Culturele vacatures