Nieuwe Interim-Directeur: HOFtheater

Foto: HOFtheater

Aan het einde van vorig jaar werd bekend dat Roswyde Burgman na ruim vijf jaar stopt als directeur van het HOFtheater in Raalte. Ze maakt de overstap naar de functie van directeur bij Concordia Kunst en Cultuur in Enschede. De raad van toezicht van het HOFtheater heeft de afgelopen periode een vacature uitgezet voor haar opvolging. Deze zoektocht heeft helaas nog niet de gewenste kandidaat opgeleverd. De raad van toezicht zoekt de komende periode verder. In de tussentijd neemt interim-directeur Peter Smit de lopende zaken van het theater waar, ondersteund door de medewerkers van het HOFtheater.

Genio Ruesen, voorzitter van de raad van toezicht (RvT): “Helaas zijn we niet tot een benoeming gekomen en gaan we onze zoektocht continueren. We zijn op zoek naar iemand die haar of zijn sporen heeft verdiend in de theaterwereld en die graag een volgende stap wil zetten als eindverantwoordelijke. Het HOFtheater staat er goed voor. Daar zijn we heel blij mee. We moeten met spijt afscheid nemen van Roswyde, maar ze laat een prachtig theater achter waar we trots op zijn.”

Interim-directie
Ten behoeve van de voortgang van de dagelijkse gang van zaken, heeft de raad van toezicht er voor gekozen om vanaf 1 maart Peter Smit (53 jaar) voor twee dagen in de week aan te stellen als interim-directeur. Smit is op dit moment nog lid van de RvT. Gedurende de aankomende interim-periode treedt hij af als toezichthouder.

Smit is werkzaam als landelijk manager bij UWV. Hij gaat dit werk combineren met zijn inzet als interim-directeur voor het HOFtheater.

De interim-directeur heeft een groot netwerk in Salland, is woonachtig in Broekland en geboren in Raalte. Zijn ervaring met werken met vrijwilligers is een pré. Zo is hij in zijn vrije tijd voorzitter geweest van Stichting Dorpsevenementen Broekland en momenteel is hij voorzitter van de afdeling handbal van SV Broekland. Ook is hij dirigent geweest van meerdere koren.

Tijdelijke oplossing
Genio Ruesen: “We zijn heel blij met deze tijdelijke oplossing. Dit geeft ons als raad van toezicht de mogelijkheid om de komende tijd op zoek te gaan naar een goede opvolger. We hebben al het vertrouwen dat Peter, samen met het team van het HOFtheater en de vele vrijwilligers, het HOFtheater draaiende houdt. Hopelijk kunnen we op korte termijn de komst van een nieuwe directeur aankondigen.”

Bron: HOFtheater (21-01-2022)

In november en december 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures