Nieuwe Interim-Directeur: Architectuur Filmfestival Rotterdam

Marieke Berkers. Foto: Salih Kilic

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt.

Marieke Berkers is architectuurhistoricus en heeft ruim twintig jaar ervaring als onafhankelijk onderzoeker en schrijver. Marieke is daarnaast lid van de redactieraad van Blauwe Kamer en het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Marieke is sinds 2016 penningmeester van het bestuur van AFFR en is daardoor goed bekend met het festival. Ze ruilt deze bestuursfunctie nu in voor de rol van Interim-Directeur.Marieke Berkers: “AFFR maakt momenteel een flinke groeispurt door. Ik zie ernaar uit om samen met het bestuur en een enthousiast team richting te geven aan een professionaliseringsslag die deze en verdere groei mogelijk maakt. Daarbij hoort ook een verscherping van de profilering van AFFR: hoe kunnen we samen met inhoudelijke en financiële partners onze rol binnen de nationale en Rotterdamse architectuurinfrastructuur versterken en onze zichtbaarheid vergroten?

Film is hét medium bij uitstek om kritische, actuele en verwonderlijke verhalen te vertellen over architectuur, de stad, het landschap en verwante sociale en politieke kwesties. Deze films, voorzien van vlijmscherpe inleidingen, debatten en Q&A’s, doen je denken over allerhande onderwerpen kantelen. Een aantal uurtjes in de filmzaal kunnen een enorme impact hebben op hoe je naar de wereld kijkt en de wijze waarop je vraagstukken duidt. Ik zie het dan ook als mijn missie om naast het fantastische publiek dat we al hebben nog veel meer architecten, stadsliefhebbers, filmfanaten en studenten te verleiden om het festival, als middelpunt van het bruisende debat over de stad, te komen bezoeken.”

Bron: Architectuur Filmfestival Rotterdam (23-12-2022)

In oktober 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures