Nieuwe Interim Bestuurder: MusicalMakers

Ulrike Buerger-Bruijs

Ulrike Buerger-Bruijs treedt vanaf 1 april 2023 aan als interim bestuurder van MusicalMakers in Amsterdam. Met de aanstelling van deze ervaren creatief producent kiest de stichting voor een persoon die de ontwikkeling en de toekomst van MusicalMakers naar een volgende fase kan brengen.

De raad van toezicht heeft Buerger-Bruijs gevraagd haar ervaring en kennis te gebruiken om MusicalMakers artistiek en inhoudelijk op een heldere, vaste koers te krijgen. De pijlers van deze koers zijn het verder uitbouwen van een divers en inclusief netwerk binnen het Nederlandse musical- en muziektheater, de ontwikkeling en begeleiding van nieuw talent, de ontwikkeling van het genre en doelgerichte samenwerkingsverbanden met het kunstvakonderwijs. De interim bestuurder krijgt tevens de opdracht om samen met de raad van toezicht te werken aan de artistieke contouren van het nieuwe kunstenplan.

Met de benoeming van Ulrike Buerger-Bruijs heeft MusicalMakers een leider en bestuurder in huis die kan steunen op een jarenlange carrière als drijvende kracht achter baanbrekende muziektheaterproducties in binnen- en buitenland. Tijdens haar werk als creatief directeur bij Stage Entertainment ontwikkelde en produceerde Buerger-Bruijs samen met Joop van den Ende succesvolle oorspronkelijke musicals over de hele wereld en was ze ook verantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen de organisatie.

Na haar vertrek bij Stage Entertainment in 2010 werkte Buerger-Bruijs succesvol als vrije producent van nieuw muziektheater repertoire. Ze ondersteunde onder anderen zangeres Wende Snijders als producent van haar theatershows. Van 2019 tot 2022 werkte Buerger-Bruijs als hoofd artistiek bureau bij ITA.

Martine Fransman, voorzitter raad van toezicht:
“Met haar uitgebreide ervaring en netwerk brengt Ulrike enorm veel slagkracht binnen; zij kent de weg in zowel de vrije- als de gesubsidieerde sector. Ulrike combineert een scherp oog voor talent met jarenlange zakelijke- en bestuurlijke ervaring. Dat is wat MusicalMakers nodig heeft.”

MusicalMakers is in 2021 opgericht. Ondanks een gecompliceerde start, midden in de corona-pandemie, heeft de organisatie zich in korte tijd ontwikkeld tot een ontwikkelhuis voor de musical- en muziektheatersector in Nederland.

Ulrike Buerger-Bruijs:
“Er is grote behoefte binnen deze sector aan een veilige en dynamische plek waar gezocht, gesleuteld en gebouwd wordt aan de toekomst van het genre. MusicalMakers moet de kraamkamer zijn van nieuwe, eigentijdse verhalen en urgente hertalingen van iconisch repertoire. Een plek waar de makers van morgen begeleid worden in hun zoektocht naar een eigen stem. En gevestigde makers soms de ruimte vinden om zich artistiek opnieuw te kunnen uitvinden.”

Bron: MusicalMakers (17-03-2023)

In x is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures