Nieuwe Hoofdredacteur / Directeur: Mister Motley

Foto: Marlou van Oosterhout

Laure van den Hout is de nieuwe hoofdredacteur/directeur van Mister Motley, het platform in Amsterdam dat kunst en leven aan elkaar knoopt. Met ingang van 15 augustus 2022 is Laure deze functie gaan vervullen.

Laure van den Hout (1986) studeerde Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), volgde een minor Metafysica aan de Universiteit Leiden en daarna de master Artistic Research aan de KABK en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Met haar essay Wat is hier zonder gemis? won ze in 2014 de basisprijs van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. In dit essay komt – aan de hand van de taal die de kunstkijker gebruikt om uitdrukking te geven aan wat deze ziet – naar voren hoe kijken naar kunst een persoonlijke ontmoeting is, waarbij de kijker (onbewust) een zelfportret schetst. In haar werkzaamheden heeft Laure zich toegelegd op het schrijven en denken over kunst, eindredactie en kunst- en cultuureducatie. De afgelopen jaren schreef zij onder meer een reeks artikelen over Tino Sehgal, teksten voor het Stedelijk Museum Amsterdam en het Dordrechts Museum, en was zij aan Het Nieuwe Instituut verbonden als educator en interim hoofd educatie. Met haar brede ervaring op het terrein van de beeldende kunst, als schrijver, eindredacteur, educator, programma- en beleidsmaker ziet Mister Motley in Laure de uitgelezen persoon om de stijgende lijn in lezers en activiteiten komende jaren voort te zetten.

In een cultureel klimaat dat net als het leven zelf veranderlijk, grillig is, heeft Mister Motley een stevige stuurvrouw nodig. Met Laure van den Hout denkt Mister Motley die voor de komende jaren gevonden te hebben.

Bron: Mister Motley (15-08-2022)

In januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures