Nieuw Hoofd Productiehuis: Toneelschuur Producties

Foto: Mathijs Jorritsma

Fabian Pikula is per 1 oktober 2022 het nieuwe hoofd van Toneelschuur Producties. Hij volgt Loesje Riethof op die nu hoofd Artistiek Bureau bij Internationaal Theater Amsterdam is.

Pikula: “Met deze functie gaat mijn wens in vervulling om full-time met theatermakers te werken en te zorgen dat zij onder de beste omstandigheden kunnen produceren. Al jaren volg ik de voorstellingen van Toneelschuur Producties met veel bewondering en ik kijk er naar uit om dit zeer succesvolle productiehuis verder uit te bouwen.”

Fabian Pikula (1989) was afgelopen zes jaar programmeur van het Chassé Theater in Breda en was lid van de Nederlandse Toneeljury. Daarvoor werkte hij als freelancer in verschillende functies voor o.a. Café Theater Festival, Tweetakt en Nederlands Film Festival.

Als hoofd van Toneelschuur Producties krijgt hij de dagelijkse leiding en begeleidt hij de makers die aan het productiehuis verbonden zijn in hun persoonlijke ontwikkeltraject. Samen met directeur- bestuurder Marelie van Rongen zet hij de artistieke en zakelijke koers uit. Ook sluit Pikula als theaterprogrammeur aan bij het programmeringsteam van De Schuur.

Marelie van Rongen over de komst van Pikula: “We zijn heel blij dat Fabian ons team komt versterken. Met zijn scherpe oog voor talent en groot hart voor makers herkennen we in hem de waarden waar Toneelschuur Producties al decennia voor staat. Aan de slag want er staan een heleboel mooie producties op stapel voor dit seizoen!”

Bron: Schuur (10-10-2022)

In mei 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures