Nieuwe Hoofd Binnenschoolse Muziekeducatie: Muziekschool Waterland

Vanaf 1 januari 2023 is Lisa van Bennekom bij Muziekschool Waterland in Purmerend werkzaam als Hoofd binnenschoolse muziekeducatie en deel van het managementteam. Ze is afgestudeerd als eerstegraads Docent Muziek en voltooide de Master Kunsteducatie. Ze heeft twintig jaar ervaring als muziekdocent voor de klas en was daarnaast ook als muziekeducatiedeskundige betrokken bij de invoering van het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie in Amsterdam.

Lisa vertelt over zichzelf
“Ik ben als kind jong begonnen met muziek, eerst met AMV-lessen, toen piano- en dwarsfluit- en zangles. Naast dat ik daar veel plezier in had, kon ik er ook veel van mezelf in kwijt. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen muziekles krijgen. Zodat zij kunnen ervaren wat muziek is en wat het voor je kan betekenen. Hoe leuk, leerzaam en verbindend het is. Op het moment dat je dat vuurtje onder schooltijd aanwakkert, wordt de drempel om ook buiten schooltijd muziek te maken veel kleiner.”

Wat wil je gaan bijdragen bij Muziekschool Waterland?
“Vanuit mijn ervaring als muziekdocent in de klas hoop ik het docententeam goed te kunnen ondersteunen bij hun werk in de klas. Samen met het team wil ik zo goed mogelijk muziekonderwijs neerzetten op de scholen. Daarnaast kan ik dankzij mijn ervaring op het gebied van beleid de scholen informeren en met ze meedenken over de inhoud. Ik vind het een fijn idee dat ik vanuit deze functie echt het verschil kan maken.”

Heb je een muziektip?
“Ik heb vanaf mijn 15de tot mijn 27ste in de a capella-groep Les Elles gezongen. We begonnen op Muziekschool Amsterdam en gingen na aantal jaren zelfstandig door. Één van ons is zelfs uitgegroeid tot een bekende zangeres met de act Caro Emerald. Ik vind haar inspirerend omdat ze sinds kort onder de naam ‘The Jordan’ een nieuwe weg is ingeslagen en haar eigen muziek is gaan schrijven. Ik raad iedereen aan om dus even te gaan luisteren.”

Wil je nog iets toevoegen?
“Ik heb veel zin om aan de slag te gaan als Hoofd binnenschoolse muziekeducatie en mij samen met het team van Muziekschool Waterland in te zetten voor goed en structureel muziekonderwijs in de Waterlandse gemeenten.”

Bron: Muziekschool Waterland (01-01-2023)

In oktober en november 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures