Nieuwe Head of Promoted Shows en Head of Touring: Friendly Fire

Lauri van Ommen en Age Versluis

Lauri van Ommen en Age Versluis worden gepromoveerd tot respectievelijk Head of Promoted Shows en Head of Touring bij Friendly Fire in Amsterdam. De afgelopen jaren waren beiden al actief bij de Amsterdamse concert- en evenementenorganisator. Beiden treden ook toe tot het managementteam van het bedrijf.

Lauri van Ommen begon in 2016 bij Friendly Fire, als boekingssassistent en klom snel op naar haar huidige functie als promoter. In die hoedanigheid werkte ze aan shows van onder meer Kensington, Snoop Dogg, Mäneskin, Yade Lauren en Dermot Kennedy. In haar nieuwe functie is ze verantwoordelijk voor het team dat alle promoted shows van Friendly Fire in o.a. Ziggo Dome, AFAS Live, Johan Cruijff Arena, en Ahóy organiseert. In 2024 zijn dat onder meer shows van Danny Vera, Noah Kahan, Ne-Yo, Mitski, The World of Hans Zimmer en The 1975.

Age Versluis heeft het hele pad doorlopen: hij begon in 2013 als stagiair voor de eerste editie van Best Kept Secret, werd vervolgens boekersassistent en bouwde daarna in zijn rol van booking agent aan een eigen roster van artiesten als bijvoorbeeld Khruangbin, Mitski, Fontaines D.C., Cigarettes After Sex, Black Pumas, Lizzy McAlpine, en andere artiesten. Age werd in 2022 genomineerd voor de Tomorrow’s New Boss award door de internationale livemuziek industrie.

In de functie Head of Touring zal hij verantwoordelijk worden voor het internationale boekingsroster en zal hij zich bezighouden met de strategie van de club- en festivalshows en tevens leidinggeven aan het team van internationale booking agents. Hij behoudt daarnaast zijn eigen bookingsroster.

“Gezamenlijk hebben Lauri en Age bijna 20 jaar ervaring bij Friendly Fire. We zijn ontzettend trots dat collega’s die al jaren binnen onze organisatie werken nu door kunnen groeien naar deze sleutelposities in het bedrijf,” aldus directeur Rense van Kessel.

“De afgelopen jaren is Friendly Fire flink gegroeid en Lauri en Age hebben daar een essentiële rol in gespeeld. Met deze stap kunnen we deze groei verder voortzetten zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.’”

Van Ommen en Versluis zullen beide toetreden tot het managementteam van Friendly Fire, dat een sterk 2023 kende met goede edities van Best Kept Secret, Indian Summer Festival, de concertserie Live At Amsterdamse Bos en ruim 2000 festival-, club-, theater- en arena- boekingen in een jaar verrichte. Friendly Fire is onderdeel van FKP Scorpio, een Europese groep van concert- en festivalorganisatoren met kantoren in 11 verschillende landen.

Bron: Friendly Fire (22-02-2024)