Nieuwe General Manager: Calefax

Foto: Oliver Boekhoorn

Hannah Soepenberg is de nieuwe General Manager van het Amsterdamse rietkwintet Calefax. Hannah zal bij Calefax beginnen op 2 februari 2022. Zij is momenteel zakelijk leider bij het Ricciotti Ensemble en eerder bij KASKO (Kameroperahuis) en brengt zo een brede waaier aan ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en visie mee in de kamermuziek.

Basklarinettist Jelte Althuis: “Met Hannah Soepenberg heeft Calefax weer, na het aantrekken van klarinettist Bart de Kater, een groot talent aan boord gehaald. We zien ernaar uit om samen met haar onze rol in de kamermuziekwereld met glans te blijven vervullen, in te spelen op de ontwikkelingen in de wereld, en de voortrekker te blijven van het internationale netwerk van rietkwintetten. Zij zal hierin nauw samenwerken met de bestaande agenten van Calefax, in Londen, Berlijn en New York.”

Hannah Soepenberg: “Het lijkt me een mooie opdracht Calefax zakelijk gezien door deze bewogen tijd heen te loodsen. De voortdurende zoektocht van het rietkwintet naar wegen om muziek op nieuwe en andere manieren te beleven heeft zich zeer goed bewezen. Ik kijk er dan ook naar uit om de positie die Calefax (inter)nationaal bekleedt verder te verstevigen en verheug me op de samenwerking.”

Tot 1 februari wordt het mailadres info@calefax.nl nog gelezen en beantwoord door Rikkert Kremer, die verder gaat als freelancer in de kunst- en cultuursector. Wij danken Rikkert hartelijk voor zijn betrokkenheid bij Calefax.

Bron: Calefax (14-12-2021)

In oktober en november 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures