Nieuwe Directeur: Zuiderstrandtheater

foto: Bibi Veth via Zuiderstrandtheater

Jan Zoet (1958) wordt de nieuwe algemeen directeur van het Zuiderstrandtheater en – vanaf 2021 – van Amare. Hij volgt op 1 februari 2020 in die functie Henk Scholten op die met pensioen gaat.

Samen met zakelijk directeur Leontien Wiering gaat Jan Zoet de directie vormen van het Zuiderstrandtheater en van Amare, het nieuwe Huis voor de Podiumkunsten aan het Spuiplein in Den Haag dat in september 2021 wordt geopend. In Amare worden ook het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest gevestigd.

Jan Zoet is nu Directeur van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en tevens voorzitter van de belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed Kunsten ’92. Van 1998 tot 2013 was hij directeur van de Rotterdamse Schouwburg/Productiehuis Rotterdam, waar hij (mede-)initiatiefnemer was van onder meer Festival De Internationale Keuze, Rotterdam Circusstad en Operadagen Rotterdam. Eerder was Jan Zoet zakelijk leider van Theatergroep Hollandia en programmamaker bij het roemruchte Mickery Theater.

Lees meer: Zuiderstrandtheater (30-10-2019)