Nieuwe Directeur: WestlandTheater De Naald

WestlandTheater De Naald in Naaldwijk stelt met ingang van 1 oktober 2022 Jeroen van de Wiel aan als nieuwe directeur. Jeroen van de Wiel volgt Nico Baars op die de afgelopen veertien jaar directeur van het theater was. Van de Wiel is een ervaren directeur uit de culturele wereld.

Jeroen van der Wiel heeft o.a. als directeur van de Schouwburg in Almere en van Het PAARD (destijds genaamd Het Paard van Troje) gewerkt. Hij heeft ook een brede ervaring opgebouwd door bij diverse culturele instellingen als interim-directeur werkzaam te zijn geweest.

Van de Wiel neemt ook de nodige ervaring betreft verbouwing/nieuwbouw mee, welke in zijn nieuwe functie goed van pas komen. Van de Wiel licht zelf toe: “Met heel veel plezier start ik op 1 oktober als directeur van WestlandTheater De Naald. Ik zie er naar uit om de komende jaren veel moois te mogen realiseren: het op hetzelfde hoge peil houden van de gast- en artiestenbeleving, waar De Naald om bekend staat. De nieuwbouwplannen zullen daar zeker ook deel van uitmaken.”

Blik op de toekomst en nieuwbouw
WestlandTheater De Naald heeft in Van de Wiel een gedreven en energieke directeur gevonden die de komende jaren het theater op het culturele en bruisende niveau weet te houden en verder te ontwikkelen, met oog op de nieuwbouwplannen van het theater. Lars Boellaard, voorzitter van Stichting WestlandTheater De Naald: “WestlandTheater De Naald zal samen met Jeroen van de Wiel een podium blijven bieden voor regionaal en nationaal talent en bekende artiesten. We kijken daarbij met vertrouwen uit naar de bijdrage die Jeroen van de Wiel daarbij kan leveren. Zijn ervaring, bevlogenheid en visie staan daarbij borg voor inspirerende bezoeken aan De Naald!”

Bron: WestlandTheater De Naald (30-08-2022)

In juni 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures