Nieuwe Directeur: voordekunst

Kristel Casander is de nieuwe directeur van crowdfundingplatform voordekunst. Zij volgt per 1 mei 2020 Roy Cremers op, die begin dit jaar bekend maakte voordekunst te verlaten.

Kristel Casander (1988) studeerde Visual Art and Design Management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en deed de Master Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is al lange tijd bij voordekunst betrokken. Ze was de eerste stagiaire en in 2014 keerde ze terug als projectmedewerker. Ze groeide door tot relatiemanager en is sinds medio 2019 hoofd bedrijfsvoering. Tijdens haar werkzaamheden bij voordekunst heeft Kristel de Postacademische Opleiding Filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam succesvol afgerond. In 2018 en 2019 combineerde ze haar werkzaamheden bij voordekunst met een combibaan als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

In 2009 ontwikkelde Roy Cremers vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst het idee voor een crowdfundingplatform voor kunst en cultuur. Met een eenmalige bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW lanceerde hij voordekunst.nl op 4 november 2010. Belangrijkste doelen: het stimuleren van ondernemerschap bij kunstenaars en kunstinstellingen en het vergroten van het publieke draagvlak voor kunst en cultuur. Inmiddels hebben is er ruim € 27,5 miljoen gedoneerd via voordekunst.nl. In februari dit jaar kondigde Roy Cremers aan voordekunst te verlaten.

Lees meer: Persbericht voordekunst (15-04-2020)