Nieuwe Directeur: Van Eesteren Museum

Jorn Konijn

Het Van Eesteren Museum in Amsterdam heeft Jorn Konijn aangesteld als nieuwe directeur. Konijn (44) werkte als hoofd programmeur bij Dutch Design Week, als curator bij EYE Filmmuseum en het Nederlands Architectuurinstituut en deed bestuurlijke ervaring op bij de Raad voor Cultuur en het Brabant C Cultuurfonds. Zijn aantreden valt samen met de start van de manifestatie over 20 jaar stedelijke vernieuwing in Nieuw-West, getiteld SuperWest.

Jorn Konijn, directeur Van Eesteren Museum: “Culturele activiteiten ontstaan voor mij altijd vanuit verbinding: gesprekken met makers, medewerkers, vrijwilligers en bovenal het publiek. Die verbindende rol past erg goed bij het Van Eesteren Museum. Nieuw-West is een plek die meer dan alle andere Amsterdamse plekken leeft, beweegt en voortdurend verandert. Een plek waar vele culturen elkaar ontmoeten, met middenin die levendigheid een paviljoen, buitenmuseum en een boeiend programma.”

Birgitte de Maar, voorzitter bestuur Van Eesteren Museum: “Met Jorn haalt het museum een creatieve geest binnen die zijn sporen tot ver over de landsgrenzen heeft verdiend. Zijn voorgangers hebben de lat hoog gelegd: in tien jaar tijd werden een paviljoen, museumwoning en collectie opgebouwd met als kers op de taart de officiële museumstatus in 2020. We hebben het volste vertrouwen in een nieuwe succesperiode met Jorn aan het roer.”

Jorn Konijn start op 15 juni 2022. Gelijktijdig met zijn aantreden start op 30 juni de manifestatie SuperWest, over de grootschalige vernieuwingsoperatie die de afgelopen twintig jaar in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam heeft plaatsgevonden. Naast een tentoonstelling in het Van Eesteren Paviljoen, een buitententoonstelling, een audiotour en een activiteitenprogramma, verschijnt er ook een publicatie getiteld ‘SuperWest’.

Bron: Van Eesteren Museum (02-06-2022)

In april 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures