Nieuwe Directeur: Theater de Storm

Luuk van Geffen

Luuk van Geffen (46) wordt met ingang van 1 juli de nieuwe directeur van Theater de Storm in Winterswijk. De Arnhemmer was eerder zakelijk directeur van Holland Baroque en heeft grote affiniteit met Winterswijk, waar hij sinds 2018 veel vertoeft met zijn gezin. Van Geffen volgt Marijt Helmink op die in 2021 aantrad als directeur en onlangs te kennen gaf haar functie neer te willen leggen. Helmink gaat per 1 september aan de slag bij Amphion Cultuurbedrijf als programmeur/producent.

Politieke en culturele voelsprieten
Luuk van Geffen heeft veel ervaring en een groot netwerk binnen de culturele sector en de Arnhemse politiek. De afgelopen zeven jaar was hij zakelijk directeur bij Holland Baroque. Onder zijn leiding maakte het ensemble de overstap naar de culturele Basisinfrastructuur (BIS) en heeft hij een cruciale rol gespeeld bij de vele verrassende samenwerkingen, de groei en internationalisering van het barokensemble. Daarnaast is hij in de regio Arnhem als bestuurder in diverse rollen betrokken bij stichtingen die opereren binnen het maatschappelijke domein. Een deel van deze taken zal hij neerleggen om zich volledig te kunnen richten op zijn functie in Winterswijk.

Gastvrij theater
“Theater De Storm maakt haar naam waar. Gastvrij en helemaal voor elkaar. Kunst en cultuur in al haar verscheidenheid voedt en verstrooit de mens al ontelbare jaren. Ik vind het een grote eer om daar ook een bescheiden en zo mogelijk onderscheidende bijdrage aan te kunnen leveren. Ik kijk ernaar uit om vol enthousiasme samen met het Stormteam verder te bouwen aan een aansprekend, gastvrij theater en aan dé culturele huiskamer van Winterswijk.

De goede samenwerking die is opgebouwd met de Winterswijkse gemeenschap, het bedrijfsleven, de gemeente en alle verenigingen en andere organisaties versterkt dit enthousiasme alleen maar,” aldus Van Geffen.

Ervaren opvolger
Ook het bestuur is zeer verheugd hem als directeur te mogen verwelkomen. Voorzitter Sandra Garretsen: ”Met zijn benoeming halen we een bevlogen leidinggevende binnen, met kennis, ervaring en een netwerk in het brede veld van kunst en cultuur. We hebben er vertrouwen in dat hij de uitdagingen waar de Storm voor staat samen met het team voortvarend aanpakt. We verwachten dat hij voortbouwt op hetgeen Marijt heeft neer weten te zetten vanuit de lastige COVID jaren: een mooi programma, een gedreven en betrokken Stormteam en volle theaterzalen.”

Bron: Theater de Storm (30-05-2024)

In april en mei 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures