Nieuwe Directeur: Theater de Omval

Het bestuur van Stichting De Omval heeft de 33-jarige Danny van Zuijlen benoemd als nieuwe directeur. Hij volgt Annabertha Veninga op, die na afloop van het lopende theaterseizoen afscheid neemt als directeur / programmeur van Theater de Omval. Bijna 25 jaar heeft zij de theatervoorstellingen in Diemen verzorgd, een periode waarin De Omval is uitgegroeid tot het culturele hart van de gemeente.

De nieuwe directeur neemt vanaf augustus de artistieke portefeuille over van Annabertha Veninga. Met Michiel Hatenboer, die de bedrijfsvoering van het theater regelt, vormt hij in het komende theaterseizoen de directie van Theater de Omval.

Danny van Zuijlen is sinds 2015 directeur van De Fransche School in Culemborg. Dat theater wist hij, in samenwerking met negentig vrijwilligers, weer op de kaart te zetten, onder andere door meer op de lokale gemeenschap gericht te programmeren. Daarnaast werkt Van Zuijlen als theaterproducent. Hij produceerde de afgelopen jaren muziektheatervoorstellingen met een historische inslag, zoals Liedjes van Louis Davids, Land of Hope & Glory en Happy Days. Met zijn studio richt hij zich tegenwoordig op immersief (meeslepend) theater, waarin de speler een actieve hoofdrol speelt in zijn eigen verhaal. Daarmee vertelt Van Zuijlen verhalen die onze samenleving hebben vormgegeven: theatrale reconstructies van historische gebeurtenissen, gespeeld op erfgoedlocaties en gericht op een jong publiek.

Lees meer: Persbericht Theater de Omval (18-05-2020) en AD (24-06-2020)

In maart 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures