Nieuwe Directeur: Streekmuseum Krimpenerwaard

Per 1 maart 2021 is Hilde van den Berg de nieuwe directeur van Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen a/d IJssel. Van den Berg (1995) was een aantal jaar conservator en teamleider bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht (gemeente Emmen), een streekmuseum met de focus op Zuidoost-Drenthe. Daarnaast is ze redacteur bij het vakblad Museumpeil en is ze betrokken bij landelijk netwerk Erfgoed Jong. Ze studeerde erfgoedmanagement en sociale wetenschappen.

Samen met de rest van het Streekmuseum Team, waar sinds kort ook een nieuwe communicatiemedewerker (Cato de Beer) en een nieuwe collectiebeheerder (Nikki Wijnen) aan zijn toegevoegd, werkt Van den Berg aan de heropening van het museum. Zo worden er voorzichtig evenementen voor de zomer gepland en wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de tentoonstelling 75+1 jaar vrijheid en een tentoonstelling in samenwerking met de Molukse gemeenschap in Krimpen aan den IJssel.

De vorige directeur van het Streekmuseum, Kim de Vries, heeft twee jaar met veel enthousiasme voor het museum gewerkt, maar gooit het roer nu helemaal om en zal binnenkort naar Frankrijk vertrekken om daar een nieuw avontuur te starten.

Bron: Persbericht Streekmuseum Krimpenerwaard (26-03-2021)

In november/december 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures