Nieuwe Directeur: Stichting Plaza Futura

Harry Wiechers is per 1 september 2023 is benoemd tot Directeur van Stichting Plaza Futura en tevens tot Voorzitter van de Cooperatieve Vereniging Natlab U.A. in Eindhoven. Deze benoeming markeert een belangrijke stap in het herstel en het versterken van de positie van Natlab.

Harry Wiechers brengt een schat aan waardevolle ervaring met zich mee, met een bewezen staat van dienst in het succesvol leiden van organisaties in tijden van verandering. De benoeming van Harry Wiechers weerspiegelt het doordachte besluit van de Raad van Toezicht om Natlab verder te versterken en de organisatie optimaal te laten functioneren, afgestemd op de huidige tijd.

Ilona van Heeckeren heeft besloten om zich na de lastige afgelopen jaren – de gevolgen van de lockdowns zijn nog steeds merkbaar – weer volledig op de artistieke inhoud te focussen. Nu het filmlandschap na COVID blijvend is veranderd, is het van groot belang de toekomst van Natlab te herijken en naast film ook te duiken in nieuwe vormen van visuele expressie. In haar rol als Artistiek Leider zal Ilona van Heeckeren zich actief bezighouden met het verkennen van deze nieuwe beeldtalen en het verder versterken van de artistieke kern van Natlab.

De primaire doelstellingen van Harry Wiechers als Directeur en Voorzitter zijn het stabiliseren van Natlab en het zorgvuldig beheren van de lopende activiteiten van Stichting Plaza Futura en CV Natlab. Samen met Ilona zal hij een plan ontwikkelen op basis van de artistieke visie van Ilona, met als doel Natlab klaar te maken voor een uitdagende toekomst en de financiƫle organisatie daarop in te richten.

Met het leiderschap van Harry Wiechers en Ilona van Heeckeren’s toewijding aan artistieke ontwikkeling, kijkt Natlab vol enthousiasme en vastberadenheid naar de toekomst. De toewijding van Natlab aan het bieden van hoogwaardige podium-, theater- en filmervaringen aan de Eindhovense gemeenschap blijft onverminderd sterk. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat het filmtheater de culturele dynamiek van de stad versterkt en naar een hoger niveau tilt.

Over Natlab
Sinds 2013 is Natlab de voortzetting van Plaza Futura aan de Leenderweg. Natlab is er voor iedereen die houdt van goede films, lekker eten, van zon op het terras, van theater, filmspecials, heerlijke films en vrolijk theater voor jeugd & famile, voor talkshows en kunst. Voor fijne momenten in tof Strijp-S. Zij zetten de deuren regelmatig wagenwijd open voor allerlei soorten (film)festivals, voor architectuur in samenwerking met Architectuurcentrum Eindhoven en voor filmmakers samen met BROET. Daarnaast worden de zalen en ruimten van Natlab gebruikt als locatie voor (zakelijke) evenementen, van kleine vergaderingen tot symposia en presentaties.

Bron: Natlab (01-09-2023)