Nieuwe Directeur: Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA)

Op de foto staan v.l.n.r. Marianne Berenschot (nieuwe directeur SFA), Victor Frequin en Zamaney Menso (respectievelijk secretaris-penningmeester en voorzitter SFA) bij het tekenen van het contract.

Het bestuur van de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) heeft per 1 augustus 2021 Marianne Berenschot benoemd tot directeur. Zij volgt Huub de Graaff op, die tien jaar directeur is geweest.

SFA is de paritaire stichting binnen de architectenbranche met als werkveld de arbeidsvoorwaarden (cao), arbeidsmarktvraagstukken en arbeidsomstandigheden binnen architectenbureaus.

Marianne Berenschot heeft geruime tijd gewerkt als advocaat (met als specialisatie arbeidsrecht) waaronder tien jaar met een eigen kantoor. De laatste jaren heeft zij gewerkt als bestuursadviseur en hoofd juridische afdeling van FNV Mooi. Daarnaast heeft zij tal van nevenfuncties bekleed.

Marianne vindt het een uitdaging haar bijdrage te gaan leveren aan de architectenbranche. Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij haar terecht met vragen over de cao.

Het SFA-bestuur wenst Marianne Berenschot veel succes met haar nieuwe functie. Tevens spreekt het bestuur grote dank uit aan Huub de Graaff die de afgelopen jaren SFA gestalte heeft gegeven op zijn eigen deskundige en empathische wijze. In september zal een afscheid plaatsvinden van Huub de Graaff.

Bron: Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) (08-06-2021)

In februari/maart 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures